Úvodný test v Melbourne zvládla, Swiateková ale hľadá stratenú iskru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodný test v Melbourne zvládla, Swiateková ale hľadá stratenú iskru

Swiateková sa podľa vlastných slov necíti v najlepšej forme.
Swiateková sa podľa vlastných slov necíti v najlepšej forme.TASR
Svetová tenisová jednotka Iga Swiateková (21) prežila v pondelok náročnú skúšku v prvom kole. Poľka uviedla, že k lepšiemu tenisu potrebuje v ďalšom priebehu Australian Open zintenzívniť svoju hru.

Minuloročná šampiónka French Open a US Open mala v prvom kole ďaleko od svojho najlepšieho výkonu, ktorý ju vlani zdobil a vďaka ktorému ťahala sériu tridsiatich siedmich zápasov bez prehry. Na úvodné víťazstvo proti Jule Niemeierovej potrabovala hodinu a 59 minút, aby triumfovala 6:4, 7:5.

Poľka debutovala na Australian Open v roku 2019. Po súboji priznala, že potrebuje zvýšiť nielen kocnentráciu, ale aj intenzitu, keďže sa necítila v najlepšej forme. 

"Teší ma, že som v druhom sete dokázala odvrátiť brejk. Určite to bol dôležitý moment. Prvý zápas na prvom grandslame sezóny je vždy ťažký. Jule nie je ľahká súperka. Som šťastná, že ma čaká druhé kolo," povedala najvyššie nasadená tenistka v Austrálii.

Prvý set bol v rámci podania nerozhodný, až sa podarilo Swiatekovej súperku brejknúť a za 52 minút získať sadu v pomere 6:4. Na začiatku druhej ale 21-ročná tenistka stratila koncentráciu, ktorú v nasledujúcom priebehu hľadala.

"Mojím cieľom do ďalších bojov je nedostať sa do takejto situácie. Musím hrať s vyššou intenzitou. Na druhej strane, ukázalo mi to, že sa nemusím cítiť stopercnetne a môžem vyhrať," hľadala pozitíva.

Rok 2022 bol pre Niemeierovú najlepší v jej kariére. Prebojovala sa do štvrťfinále Wimbledonu a v osemfinále US Open viedla proti Swiatekovej o set i brejk. Nemka pri svojom podaní za stavu 5:4 zaváhala a Poľka súboj otočila. 

"Chcela som sa sústrediť najmä na seba, pretože viem, že Jule podáva úžasne. Naozaj na mňa tlačila a dostávala ma pod tlak," pokračovala Iga Swiateková, ktorá nazbierala iba 49 % úspešnosť prvého podania. Vďaka svojmu víťazstvu zlepšila bilanciu výhier a prehier v prvých grandslamových kolách na 15:1. V druhom kole vyzve Kolumbíjčanku Osoriovú.