Swiateková sa dostáva do želaného rytmu, súperke dovolila uhrať jediný gem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková sa dostáva do želaného rytmu, súperke dovolila uhrať jediný gem

Swiateková sa dostáva do želaného rytmu, súperke dovolila uhrať jediný gem
Swiateková sa dostáva do želaného rytmu, súperke dovolila uhrať jediný gemProfimedia
Najvyššie nasadená tenistka Iga Swiateková (21) zdolala v piatok hladko Cristinu Bucsaovú 6:0, 6:1 a postúpila do štvrtého kola Australian Open.

Svetová tenisová jednotka z Poľska, ktorá chce k vlaňajším triumfom z French Open a US Open pridať i ten z Melbourne Parku, ovládla prvý set za 23 minút. Stovka Bucsaová nenašla odpoveď na hru Swiatekovej. Španielske sa podarilo odvrátiť dvojitého kanára len vďaka tomu, že dokázala uhrať gem pri svojom poslednom servise. 

"Hlavným cieľom bolo, aby som si udržala koncentráciu až do konca. Niekedy je to ťažké. Máte pocit, že je všetko pod kontrolou, ale vaša myseľ vám môže narušiť pozornosť. Teším sa, že mi to vydržalo. Cristine som nedovolila hrať jej hru. Viem, že hrá na veľmi slušnej úrovni," uviedla po súboji Swiateková.

V ostatných štyroch rokoch sa najvyššie nasadená tenistka prebojovala vždy minimálne do štvrtého kola. Ako sama uviedla, cíti sa na takej úrovni, na akej by mala byť aj v druhej časti prvého grandslamu novej sezóny.

"Cítim, že som od prvého dňa čoraz sebavedomejšia. Nejde len o zápasy, ale tiež tréningy. Na svojom sebavedomí som veľa pracovala. Keď som na kurte, som uvoľnenejšia. Teší ma, že sa mi to darí, pretože vďaka tomu sú stretnutia o niečo jednoduchšie. Čoraz viac dostávam do seba správny rytmus," pokračovala 21-ročná Poľka.

Podľa pavúka sa mala stretnúť s Danielle Collinsovou, s ktorou minulý rok v Melbourne vypadla v semifinále. Američanka v piatok skončila na rakete Jeleny Rybakinovej. Austrálske osemfinále tak prinesie súboj dvojnásobnej grandslamovej šampiónky proti víťazke minuloročného Wimbledonu.

Prehľad zápasu Swiateková - Bucsaová 6:0, 6:1

Ako Swiateková v rozhovore priznala, počká si na taktickú prípravu svojho trénera. Rybakinová žreb nesledovala, no stret s nasadenou jednotkou ju mierne prekvapil. Zdôraznila, že proti Collinsovej odohrala najlepší zápas v aktuálnom roku. 

"Na tom už ale nezáleží. Dala som si za cieľ porážať najlepšie hráčky sveta. Bude to ťažký duel, ale verím, že dopadne podľa mojich predstáv," uzavrel dvadsiata piata hráčka rebríčka.