Taká je F1. Hülkenberg Schumachera neľutuje, teší sa na Magnussena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Taká je F1. Hülkenberg Schumachera neľutuje, teší sa na Magnussena
Hülkenberg počas úvodných chvíľ v novej stajni.
Hülkenberg počas úvodných chvíľ v novej stajni.Profimedia
Nemec Nico Hülkenberg (35) neprejavil veľa sympatií k Mickovi Schumacherovi (23) po tom, čo ho v budúcej sezóne nahradí v tíme Haas vo Formule 1.

Haas minulý týždeň na Veľkej cene Abú Zabí vydalo vyhlásenie, že 35-ročný Hülkenberg sa vráti do kolotoča a nahradí 23-ročného Micka Schumachera v americkej stajni.

"V F1 je to prirodzené. Všetci bojujeme o svoju kariéru, o ten istý kus asfaltu," povedal Hülkenberg novinárom na okruhu Yas Marina, kde v utorok bude testovať auto v rámci posezónnych testov.

"Taká je jednoducho F1. V konečnom dôsledku musí pilot presvedčiť výkonom. A ak to tak nie je, tím sa zmení. To isté s inžiniermi, platí to pre celý personál."

Víťaz slávnej 24-hodinovej Le Mans štartoval v kráľovnej motoršportu v 181 pretekoch. Plnohodnotým pilotom bol naposledy v roku 2019 s Renaultom.

Tento rok bol dvakrát náhradníkom v Aston Martine, keď mal Sebastian Vettel pozitívny test na koronavírus.

Mick Schumacher, syn skvelého jazdca Ferrari a sedemnásobného majstra sveta Michaela, nemá na rok 2023 zatiaľ žiadny plán. Správy z posledných dní naznačujú, že by sa mohol pripojiť ako rezervný jazdec k Mercedesu. Teda na miesto, kde jeho otec v roku 2012 ukončil kariéru v F1.

Hülkenberg neskrýval, že sa mu vrátila túžba byť späť v 20-člennom pelotóne. Následne kontaktoval šéfa Haasu Günthera Steinera.

Nemec bude tímovým kolegom Kevina Magnussena, dánskeho jazdca, s ktorým mal neslávne-slávny stret na Veľkej cene Maďarska 2017.

Počas živého televízneho rozhovoru pristúpil k Magnussenovi a oznámil mu, že je "najnešportovejší pilot" vo Formule 1. Dán reagoval pamätným výrokom, ktorý musí byť v slušnej reči cenzurovaný.

Doba odvtedy pokročila. Obaja jazdci majú teraz malé dcéry a Hülkenberg naznačil, že očakáva dobrý vzťah.

"Na začiatku tohto roka sme prelomili ľady. Pozdravil som ho presne tými istými slovami z 2017 a jemu to prišlo celkom zábavné," prezradil Nemec.

"Nemám absolútne žiadne obavy pracovať a pretekať po jeho boku. Obaja sme dospelí ľudia, rešpektujeme sa navzájom a budeme bojovať za tím," uzavrel Hulk.