Taliansko zdolalo Maďarsko, Anglicko v prestrelke s Nemeckom remizovalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliansko zdolalo Maďarsko, Anglicko v prestrelke s Nemeckom remizovalo

Taliansko zdolalo Maďarsko, Anglicko v prestrelke s Nemeckom remizovalo
Taliansko zdolalo Maďarsko, Anglicko v prestrelke s Nemeckom remizovaloProfimedia
Futbalisti Talianska postúpili na turnaj finálovej štvorky Ligy národov. V záverečnom šiestom kole triumfovali v Budapešti 2:0 a o bod sa dostali práve pred Maďarsko na prvé miesto v tabuľke 3. skupiny A-divízie. Anglicko remizovalo s Nemeckom 3:3 po tom, ako prehrávalo o dva góly.

Maďarsko 0:2 Taliansko

Maďarom stačil na postup nerozhodný výsledok. Taliani potrebovali víťazstvo. Manciniho zverenci k nemu nakročili v 27. minúte, keď hrubú chybu domácich trestal Raspadori. Po zmene strán poistil dôležitú výhru Diamarco

Po súboji talianskych trénerov tak opäť mohol byť spokojnejší Roberto Mancini. Zverenci Marca Rossiho, bývalého kouča fortunaligovej Dunajskej Stredy, utrpeli medzi elitou len dve prehry a obe im uštedrili Taliani.

V základnej zostave domácich nastúpil aj útočník Ádám Szalai, ktorý sa vo veku 34 rokov rozlúčil s reprezentačnou kariérou. Odohral svoj 86. duel v najcennejšom drese, čím sa na siedmej priečke historického poradia vyrovnal Gyulovi Grosicsovi. Viac majú na konte iba Gábor Király, Balázs Dzsudzsák, József Bozsik, Zoltán Gera, Roland Juhász a László Fazekas.

Anglicko 3:3 Nemecko

Angličania už nemali šancu na záchranu v najvyššej divízii. Bola to ich posledná možnosť dosiahnuť aspoň jedno víťazstvo v tomto ročníku súťaže. Nemci nemohli postúpiť, ani zostúpiť.

V londýnskom Wembley videli fanúšikovia dokopy šesť gólov. Skóre v 52. minúte otváral z penalty Gundogan, na ktorého o pár minút neskôr nadviazal Havertz. S domácimi hráčmi to znova nevyzeralo dobre. Nádej im vlial kontaktný gól Shawa zo 72. minúty.

Nemci zostali nekoncentrovaní a o tri minúty bolo vyrovnané. Z vyrovnania sa radoval Mount. Anglicko pridalo a v 83. minúte naklonili misky váh na svoju stranu. Po faule  Schlotterbecka na Bellinghama premenil pokutový kop Kane.

Na konečných 3:3 v stretnutí odvekých rivalov stanovil tri minúty pred koncom riadneho hracieho času svojím druhým gólom v súboji Havertz

Rumunsko 4:1 Bosna a Hercegovina

Bosna už mala vo vrecku postup do "áčka" a v záverečnom vystúpení prehrala v Rumunsku 1:4. Domácim nestačilo víťazstvo na záchranu v B-divízii. V 3. skupine nazbierali sedem bodov rovnako ako Čierna Hora, ktorá podľahla Fínsku 0:2, ale mali horšiu bilanciu vzájomných zápasov.

Prvé miesto v 4. skupine C-divízie potvrdilo Gruzínsko víťazstvom na pôde Gibraltáru 2:1, na domácich čaká play out. Estónsko uspelo v San Maríne 4:0, s plným počtom 12 bodov vyhralo 2. skupinu "déčka" a prebojovalo sa o úroveň vyššie.

Tabuľka A-divízie

Tabuľka B-divízie

Tabuľka C-divízie