Tréner Anglicka si napriek blamáži v Lige národov verí: Som ten správny človek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Anglicka si napriek blamáži v Lige národov verí: Som ten správny človek

Anglicko vypadlo z najvyššej kategórie Ligy národov.
Anglicko vypadlo z najvyššej kategórie Ligy národov.Profimedia
Gareth Southgate (52), ktorý je po neúspešnom ťažení svojho mužstva v Lige národov pod paľbou kritiky, vyhlásil, že je tou správnou osobou, ktorá má viesť Anglicko na tohtoročných majstrovstvách sveta v Katare.

Anglicko zostúpilo z najvyššej úrovne Ligy národov po päťzápasovej sérii bez víťazstva, v ktorej dvakrát prehralo s Maďarskom - vrátane 0:4 vo Wembley. Neúspech zaznamenali tamojší futbalisti aj naposledy na pôde Talianska a v tabuľke im s dvomi remízami patrí posledné miesto.

Po júnovej prehre s Maďarmi sa anglickí fanúšikovia obrátili proti reprezentačnému trénerovi. V piatok im Southgate zatlieskal za podporu pri prehre v Miláne, no zo strany priaznivcov sa opäť ozvalo hlasné bučanie.

"Myslím si, že som ten správny človek, ktorý má viesť tím na turnaji v Katare. Takto je to nepochybne stabilnejšie." uviedol lodivod, ktorý doviedol Angličanov do semifinále MS 2018 a do finále majstrovstiev Európy v roku 2021.

"Nemám pocit, že výkon proti Taliansku bol zlý a viem, že si vyslúži posmech už len preto, že máme za sebou sériu prehier."

Súčasný tréner reprezentácie sa vyjadril, že skúsenosti zo zápasov s mužstvami najvyššej kvality v Lige národov pomôžu jeho hráčom pripraviť sa na výzvy, ktoré ich čakajú na majstrovstvách sveta, ktoré sa začínajú 20. novembra. "Teraz poznáme úroveň a vieme, čo musíme zlepšiť.“

Kapitán Anglicka Harry Kane uviedol, že chápe frustráciu priaznivcov, ale trvá na tom, že nie je dôvod na paniku. „Nepanikárime. Vieme, že sa chceme zlepšiť. Bol som fanúšikom Anglicka a stále ním som, či už hrám alebo nie. Chápem to. Ale v konečnom dôsledku nás budú hodnotiť podľa toho, čo sa stane v novembri."

S A-kategóriou Ligy národov sa Angličania rozlúčia domácim duelom proti Nemcom.