Tatar naštartoval obrat Devils, Černák s výhrou v dramatickej prestrelke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar naštartoval obrat Devils, Černák s výhrou v dramatickej prestrelke
Slovenský útočník má na konte už 15 bodov.
Slovenský útočník má na konte už 15 bodov.Profimedia
Do ostrej akcie sa za oceánom na klziskách najlepšej ligy sveta zapojili dvaja slovenskí reprezentanti. Tomáš Tatar (31) sa okrem výhry tešil aj z dvoch kanadských bodov, Erik Černák (25) bol súčasťou jedenásťgólovej prestrelky.

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 5:6 pp

Po osemgólovom vzájomnom strete z úvodu novembra a víťazstve Tampy sa oba celky stretli druhý raz. V tomto prípade padlo ešte o tri presné zásahy viac, rozhodovať muselo až predĺženie. Strojcami výhry sa stala trojica Stamkos, Kučerov, Sergačov - všetci menovaní si pripisovali po tri kanadské body.

Skúsený Kanaďan okrem rozhodujúcej rany pridal ešte bilanciu 1+1 a prispel k obratu z 3:5, jeho ruskí kolegovia obstáli s tromi asistenciami. Slovenský obranca Erik Černák strávil na ľade viac ako 18 minút, raz vystrelil, rozdal dva hity a dvakrát zablokoval strelecký pokus domácich.

Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights 2:3

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2:4

Hostia z Toronta zvíťazili vo štvrtom dueli po sebe, čím prerušili rovnako dlhú sériu výhier hráčov Red Wings. Svoj podiel na tom malo aj duo Auston Matthews a Rasmus Sandin - obaja z ľadu odchádzali s individuálnou štatistikou 1+1 a ich tímu patrí tretie miesto Východnej konferencie.

New York Rangers - New Jersey Devils 3:5

Na lavičke hostiteľa sedel Jaroslav Halák a už po troch minútach sa prizeral, ako jeho mužstvo vedie 2:0. O chvíľu neskôr však štvorgólový obrat Devils načal svojím šiestym sezónnym zásahom Tomáš Tatar, ktorý ešte v závere asistoval pri Šarangovičovom spečatení výsledku do prázdnej bránky. Pre New Jersey to bola už desiata výhra v rade z klziska súpera.

St. Louis Blues - Dallas Stars 1:4

Edmonton Oilers - Florida Panthers 4:3 pp

Po striedavej výsledkovej forme odvrátili Oilers prehru v posledných sekundách stretnutia s Floridou. Ešte päť sekúnd pred záverom prehrávali 2:3, no potom všetko do svojich rúk zobrala dvojica McDavid a Draisaitl. Najprv pripravili vyrovnávajúci zásah pre Boucharda, aby v predĺžení mohla kanadská hviezda asistovať na rozhodujúci gól Nemca.