Ťaženie Iuventy v Európe pokračuje. Kostka: Súpera poznáme, je favoritom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ťaženie Iuventy v Európe pokračuje. Kostka: Súpera poznáme, je favoritom
Tréner Iuventy Kostka (vpravo) sníva o postupe do semifinále.
Tréner Iuventy Kostka (vpravo) sníva o postupe do semifinále. TASR
Hádzanárky Iuventy Michalovce prežívajú úspešnú jazdu v Pohári EHF a pokračovať v nej chcú aj vo štvrťfinálovom dvojzápase. Proti poľskému tímu JKS Jaroslaw budú mať v sobotu o 16:00 výhodu domáceho prostredia.

Tréner Peter Kostka pred dôležitým súbojom odhalil ciele svojho tímu: "Potrebujeme si dokázať, že s týmto súperom dokážeme hrať vyrovnanú partiu a zdolať ho. Hrať v Pohári EHF aj v novom roku bol jeden z našich cieľov a hoci sme ho už splnili, určite chceme ísť čo najďalej," uviedol pre TASR.

Michalovčanky na ceste medzi osmičku najlepších tímov súťaže postupne vyradili švajčiarsky tím Yellow Winterthur (23:22, 25:25), švédsky Lugi Dam (33:25, 26:19) a začiatkom januára aj poľský KPR Gminy Kobierzyce (22:20, 25:25).

Pre Kostku nie je Jaroslaw neznámy tím, pravidelne ho sleduje v zápasoch poľskej ligy a svoje zverenkyne viedol proti tomuto súperovi aj v dvoch zápasoch prípravného obdobia v lete 2022.

Iuventa zdolala Jaroslaw na domácom turnaji 30:25, neskôr na palubovke súpera prehrala 23:27. "Nechcem vyznieť ako alibista, ale kto sleduje poľskú ligu, vie, že je kvalitnejšia než naša MOL liga. Poľskú súťaž sledujem pravidelne a viem o jej kvalitách. Jaroslaw je nepríjemný súper, ktorý má vo svojom kádri asi najlepšiu pivotku ligy. Nič ľahké nás nečaká, ale máme doma prvý zápas a verím, že do neho dáme maximum energie."

Jaroslaw je v najvyššej poľskej súťaži na priebežnom 6. mieste, predošlý súper Iuventy Kobierzyce doteraz nazbieral o 15 bodov viac. Kormidelník michalovského tímu však varuje, že tento fakt je skresľujúci. "Netreba tomu podľahnúť. Bolo by neobjektívne tvrdiť, že Jaroslaw je slabší súper než Kobierzyce. A to nielen preto, že má víťaznú sériu, ale najmä pre jeho spôsob hry, ktorý je pre náš tím veľmi nepríjemný," upozornil Kostka.

Michalovskému klubu sa po dlhom čakaní podarilo splniť cieľ účinkovať v niektorom z európskych pohárových turnajov aj na jar. Tréner Kostka si uvedomuje, že súboje o semifinále medzinárodnej klubovej súťaže nie sú samozrejmosť a prízvukoval to aj hráčkam: "Dievčatám hovorím, aby si to vážili, pretože sa ľahko môže stať, že takýto zápas už nebudú hrať. Tie skúsenejšie si to už uvedomujú a vedia, že to nie je samozrejmosť."

Pohár EHF, štvrťfinále:

1. zápas: sobota, 11. februára: Iuventa Michalovce - JKS Jaroslaw - 16:00

2. zápas: sobota, 18. februára: JKS Jaroslaw - Iuventa Michalovce - 17:00