Vydarený začiatok roka v podaní Rybakinovej, v priebehu mesiaca získala dve trofeje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vydarený začiatok roka v podaní Rybakinovej, v priebehu mesiaca získala dve trofeje
Rybakinová získala svoju druhú trofej v roku 2024.
Rybakinová získala svoju druhú trofej v roku 2024.Profimedia
Svetová päťka Jelena Rybakinová (24) ako prvá oslavuje svoj druhý titul na hlavnom okruhu v roku 2024. Mesiac po triumfe v Brisbane ovládla naturalizovaná Kazaška ďalšie podujatie WTA 500 v Abú Dabí, kde vo finále zdolala Rusku Dariu Kasatkinovú (26) 6:1, 6:4. Svoje 16. finále premenila na celkovo siedmu trofej.

Rybakinová - Kasatkinová 6:1, 6:4

Rybakinová začala sezónu suverénnym triumfom v Brisbane, no na ďalších dvoch podujatiach skončila na rakete druhej súperky. Zakaždým nestačila na Rusku. V druhom kole Australian Open nevyužila proti Anne Blinkovovej šesť mečbalov a neobhájila vlaňajšie finále.

V Abú Dabí však zdemolovala dve ruské súperky a svoj štvrtý tohtoročný štart premenila na druhý triumf. Deň po svojej neobľúbenej súperke Ľudmile Samsonovej si poradila aj s Dariou Kasatkinovou, ktorú zdolala 6:1, 6:4 a upravila vzájomnú bilanciu na 3:2.

Rybakinová, víťazka Wimbledonu 2022, hrala vo finále šestnásty raz v kariére a celkovo získala svoj siedmy titul. Dvadsaťšesťročná Kasatkinová si zahrala finále pätnástykrát v kariére a druhýkrát v tejto sezóne, no svoje rok a pol trvajúce čakanie na siedmy titul neukončila. Finálový duel prehrala štvrtýkrát v rade. Naposledy triumfovala v auguste 2022 v kanadskom Granby.

Obe finalistky sa teraz presunú na "tisícku" v katarskej Dauhe. Rybakinovú čaká v druhom kole víťazka duelu medzi Varvarou Gračovovou a Lin Ču, Kasatkinová by mala už v pondelok vyzvať krajanku Anastasiu Pavľučenkovovú.