Mihalíková titul v Rumunsku nezískala, finále štvorhry vyhralo duo Američaniek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mihalíková titul v Rumunsku nezískala, finále štvorhry vyhralo duo Američaniek
Mihalíková si ďalší triumf nepripísala.
Mihalíková si ďalší triumf nepripísala.Profimedia
Slovenská tenistka Tereza Mihalíková (25) s britskou spoluhráčkou Harriet Dartovou (27) deblový titul v Kluži nezískali. Vo finále rumunského turnaja bolo nad ich sily americké duo Caty McNallyová (22) a Asia Muhammadová (32).

Dartová, Mihalíková - McNallyová, Muhammadová 3:6, 4:6

Obe dvojice vstúpili do titulového boja udržaním svojho servisu vďaka čistej hre. Po dominantnom podaní ale nasledovali dva brejky, po ktorých svietilo na ukazovateli skóre 2:2. Zlom úvodného dejstva nastal v šiestej hre, Američanky brejkli slovensko-britský pár a viedli 4:2. Posledný gem prvého setu o pár chvíľ získali bez straty fiftínu.

Druhá časť merania síl priniesla iba jedinú stratu podania, tá sa vyskytla na strane európskeho dua v tretej hre. Deviaty gem ponúkol dva mečbaly, ktoré Mihalíková s kolegyňou ešte úspešne odvrátili. Desiatu hru druhého setu už však americký tím uhral rovnako ako koncovku v prvom dejstve a po 80 minútach sa mohol tešiť zo zisku trofeje.

Víťazky turnaja stratili na ceste za titulom iba jediný set, Slovenka a Britka si vo štvrťfinále i semifinále vyskúšali aj tretie dejstvo hrané na 10 víťazných loptičiek.