Úspešná tenisová nedeľa Sloveniek, po Jamrichovej sa teší z tretieho titulu Vargová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešná tenisová nedeľa Sloveniek, po Jamrichovej sa teší z tretieho titulu Vargová

Vargová vyhrala za prvé štyri mesiace roka už tri turnaje na okruhu ITF.
Vargová vyhrala za prvé štyri mesiace roka už tri turnaje na okruhu ITF.Profimedia
Slovenskú úspešnú tenisovú nedeľu podčiarkla ďalším úspechom Nina Vargová (18). Len niekoľko minút po tom, čo jej krajanka Renáta Jamrichová (16) ovládla turnaj ITF W15 v Španielsku, sa mohla z celkového triumfu totožne na antuke v tuniskom Hammamete (ITF W35) tešiť aj staršia z dvojice Sloveniek. Vargová za 2 hodiny a 19 minút porazila favorizovanú Belgičanku Marie Benoitovú (29) výsledkom 6:3, 2:6 a 6:2.

Vargová - Benoitová 6:3, 2:6, 6:2

Pre Vargovú ide o tretí titul na okruhu ITF, zároveň však najcennejší. Všetky tri nazbierala v roku 2024. V januári ovládla turnaj v tuniskom Monastire, v marciv gréckom Heraklione. V oboch prípadoch išlo o podujatia s nižšou dotáciou - W15. Teraz slávi úspech prvýkrát aj na W35 a to hneď vo veľkom štýle.

Do hlavnej fázy sa musela prebojovať cez dvojkolovú kvalifikáciu - s tým však nemala problém po triumfoch 6:0, 6:0 a 6:1, 6:1. Na ceste za trofejou vyradila tri nasadené hráčky - v 2. kole štvorku Manon Leonardovú z Francúzska (284. miesto v rebríčku WTA), v semifinále Češku a päťku pavúka Juliu Struplovú (296. miesto) a nakoniec vo finále šestku z Belgicka Marie Benoitovú (317. miesto). Samotnej Vargovej patrí pred novým vydaním renkingu 551. pozícia. 

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore