Návrat po piatich rokoch. Novak Djokovič sa opäť predstaví na Indian Wells

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat po piatich rokoch. Novak Djokovič sa opäť predstaví na Indian Wells
Prvýkrát od roku 2019 sa na Indian Wells predstaví aj Novak Djokovič.
Prvýkrát od roku 2019 sa na Indian Wells predstaví aj Novak Djokovič.Profimedia
Novak Djokovič (36) by sa podľa zoznamu prihlásených, ktorý v stredu zverejnili organizátori turnaja, mal na budúci mesiac vrátiť do Indian Wells na turnaj BNP Paribas Open po päťročnej prestávke spôsobenej kovidovými opatreniami a cestovnými obmedzeniami v USA.

V mužskej zostave figuruje aj trojnásobný šampión z Indian Wells Rafael Nadal, ktorý vynechal úvodný grandslam Australian Open pre natrhnutie svalu. Najbližším podujatím, na ktorom sa legendárny Španiel predstaví, je ATP 250 v Dauhe, ktoré sa uskutoční od 19. do 24. februára.

Svetová jednotka Novak Djokovič, ktorého posledné vystúpenie v Indian Wells v roku 2019 sa skončilo vypadnutím v treťom kole, sa bude usilovať o šiesty titul z turnaja, ktorý je považovaný za najväčší mimo štyroch grandslamových podujatí.

Turnaj BNP Paribas Open 2020 bol zrušený pre epidémiu COVID-19 a Srb vynechal ďalšie tri ročníky, keďže Spojené štáty nepovolili vstup do krajiny neočkovaným cudzincom.

Medzi ďalšími hviezdnymi menami sú úradujúci šampión Carlos Alcaraz, víťaz Australian Open Jannik Sinner a Taylor Fritz, ktorý sa v roku 2022 stal prvým Američanom od Andreho Agassiho v roku 2001, ktorý získal titul v Indian Wells.

V ženskom pavúku sa k svetovej jednotke Ige Swiatekovej pridajú šampiónka Indian Wells z roku 2023 Jelena Rybakinová, víťazka Australian Open Aryna Sabalenková a Američanky Coco Gauffová a Jessica Pegulová.

Očakáva sa aj návrat Naomi Osakovej, šampiónky z Indian Wells z roku 2018 či finalistky z roku 2019 Angelique Kerberovej, ktorá sa po materskej dovolenke vráti prvýkrát od roku 2022. Tohtoročný turnaj BNP Paribas Open je na programe od 3. do 17. marca.