Džabúrová zvládla šláger s Raducanuovou, Hrunčáková končí v debli v Rumunsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Džabúrová zvládla šláger s Raducanuovou, Hrunčáková končí v debli v Rumunsku
Džabúrová uspela s grandslamovou šampiónkou Raducanuovou.
Džabúrová uspela s grandslamovou šampiónkou Raducanuovou.TASR/Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 7. februára?

19:25 - Karen Chačanov získal v Marseille prvý zo svojich piatich titulov v roku 2018 a vo francúzskej hale začal drvivým víťazstvom dvakrát 6:2 nad Robertom Bautistom. Svoju bilanciu proti španielskemu veteránovi upravil na 4-7.

18:50 - Ons Džabúrová absolvuje na turnaji WTA 500 v Abú Zabí len svoj druhý tohtoročný súťažný štart a v Spojených arabských emirátoch začala víťazstvom 6:4, 6:1 nad grandslamovou šampiónkou Emmou Raducanuovou, ktorá sa vracia po zranení. O svoje len druhé semifinále od wimbledonského finále si zahrá s Beatriz Haddadovou Maiovou.

17:20 - Maria Sakkariová, ktorá na konci minulej sezóny získala na turnaji WTA 1000 v Guadalajare len svoj druhý titul v kariére, mala zlý štart do dvoch tohtoročných individuálnych podujatí. Svetová deviatka prehrala v druhom kole Australian Open s Elinou Avanesianovou a v Abú Zabí končí hneď po svojom úvodnom zápase, v ktorom podľahla Sorane Cirsteovej 2:6, 1:6. Rumunka sa vo štvrťfinále stretne s Dariou Kasatkinovou.

16:50 - Félix Auger-Aliassime je už takmer rok v kríze, ale naďalej sa mu darí na obľúbenom halovom betóne, kde získal všetkých päť titulov ATP. V Marseille, kde sa pri posledných dvoch štartoch (2020 a 2022) dostal do finále, začal hladkým víťazstvom 6:2, 7:5 nad domácou divokou kartou Quentinom Halysom. Nasadený Kanaďan, ktorý pred týždňom v Montpellieri postúpil do semifinále, sa v druhom kole stretne s Číňanom Čang Šuajom.

16:35 - Anna Blinkovová sa v hale v Kluži predstavila iba predvlani a z kvalifikácie si prišla pre svoj zatiaľ jediný titul. Nasadená trojka mohla v druhom kole tohtoročného podujatia zaznamenať svoje deviate víťazstvo, no prekvapujúco podľahla Nurii Parrizasovej 1:6, 6:3, 4:6. Španielka sa vo svojom prvom tohtoročnom štvrťfinále na vrcholnom turné stretne s Elisabettou Cocciarettovou alebo Harriet Dartovou.

16:15 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa spolu so svojou deblovou partnerkou Alexandrou Panovovou lúčia so štvorhrou na harde v Rumunsku, kde v priebehu hodiny a pol podľahli Mituovej a Cristianovej 4:6, 6:3, 7:10.

15:45 - Beatriz Haddadová Maiaová sa v Abú Zabí prebojovala do svojho prvého tohtoročného štvrťfinále a stále obhajuje svoju minuloročnú semifinálovú účasť. Najvyššie nasadená Brazílčanka v najdlhšom zápase na ženskom okruhu v tejto sezóne zdolala trápiacu sa Magdu Linettovú po troch hodinách a 43 minútach 7:6, 6:7, 6:1 a v ďalšom kole vyzve buď Emmu Raducanuovú, alebo Ons Džabúrovú.

13:20 - Sara Erraniová sa až v prebiehajúcom ročníku až na štvrtýkrát prebojovala cez prvé kolo hlavnej súťaže, pričom na vrcholnom okruhu prvýkrát od októbra. Bývalá svetová päťka začala v hale v Kluži víťazstvom 6:2, 6:4 nad Caty McNallyovou. O svoju prvú štvrťfinálovú účasť na turnaji WTA od júla 2021 bude usilovať proti najvyššie nasadenej Tatiane Mariaovej.

12:50 - Slovenka Tereza Mihalíková postúpila vo štvorhre na turnaji WTA v Kluži do štvrťfinále. V súboji nenasadených párov zdolala spoločne s Britkou Harriet Dartovou rusko-český pár Irina Chromačevová/Miriam Kolodziejová za 72 minút 6:0, 7:5. 

11:47 - Daria Kasatkinová porazila v Abú Zabí kvalifikantku Ashlyn Kruegerovú 6:3, 7:5 a postúpila do svojho 11. štvrťfinále od začiatku minulej sezóny. Siedma nasadená hráčka, ktorá vyhrala aspoň dva zápasy na 16 z posledných 21 turnajov vrátane aktuálneho vystúpenia v Spojených arabských emirátoch, si o zlepšenie svojho maxima v tomto dejisku zahrá so Soranou Cirsteaovou alebo Mariou Sakkariovou.

09:10 - Sebastian Korda porazil na turnaji v Marseille Huga Greniera 6:3, 2:6, 7:6 a pripísal si 100. víťazstvo na okruhu ATP. Zároveň sa stal prvým Američanom narodeným v roku 2000, ktorý dosiahol tento míľnik.

06:00 - V súboji dvoch hráčov, ktorí len márne hľadajú formu v úvode novej sezóny, bol lepší Yannick Hanfmann. Ten na turnaji v Córdobe zdolal Juana Pabla Varillasa z Peru v troch setoch 5:7, 7:6, 6:1. Kým nemecký tenista si pripísal druhé víťazstvo v v roku 2024, Varillas na svoj prvý úspech stále čaká. Hanfmann navyše potvrdil, že sa mu proti Peruáncovi darí, keď ho porazil vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch.