Dauha uvidí návrat Swiatekovej. Poľka bude chcieť v Katare zabudnúť na Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dauha uvidí návrat Swiatekovej. Poľka bude chcieť v Katare zabudnúť na Australian Open

Iga Swiateková bude v Dauhe obhajovať titul.
Iga Swiateková bude v Dauhe obhajovať titul.AFP
Poľská tenistka Iga Swiateková (22) sa vracia na kurty a zúčastní sa na turnaji WTA 1000 v Dauhe. Ide o jej obľúbené podujatie, ktoré ovládla v rokoch 2022 a 2023.

Swiateková je napriek slabším výkonom na Australian Open stále líderkou svetového rebríčka, takže v Dauhe bude nasadená ako číslo 1. V úvodnom kole teda hrať nebude.

V tom druhom sa Poľka stretne s víťazkou zápasu Sorana Cirsteaová - Sloane Stephensová. Ak porazí niektorú z týchto súperiek, v ďalšej fáze by si mohla zmerať sily s Jekaterinou Alexandrovovou alebo jednou z kvalifikantiek. Zaujímavé to začne byť od štvrťfinále, keďže jej súperkou tam môže byť nepríjemná Jelena Ostapenková (bilancia 0:4), Victoria Azarenková (2:1) alebo Beatriz Haddadová Maiaová (2:1).

Potenciálnymi semifinálovými protivníčkami sú Ons Džabúrová (5-2), Maria Sakkariová (2-3), Barbora Krejčíková (2-2) či Linda Nosková (1-1), s ktorou prehrala v 3. kole tohtoročného Grand Slamu.

Poľka by sa v semifinále vyhla Jelene Rybakinovej (1-3) a Coco Gauffovej (9-1). Víťazka Australian Open Aryna Sabalenková sa z turnaja odhlásila.