Alcaraz sa na kurte dlho nezdržal, na stret s ním sa obratom nabudil Kecmanovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz sa na kurte dlho nezdržal, na stret s ním sa obratom nabudil Kecmanovič

Kecmanovič vyhral druhýkrát v priebehu troch dní po odvrátení mečbalu.
Kecmanovič vyhral druhýkrát v priebehu troch dní po odvrátení mečbalu.Profimedia
Miomir Kecmanovič (24) po dvoch dňoch opäť vyhral svoj zápas na Australian Open, keď čelil dvom mečbalom. Po Nemcovi Janovi-Lennardovi Struffovi prežil aj súboj s minuloročným semifinalistom a svetovou štrnástkou Tommym Paulom (26) a postupom do osemfinále vyrovnal svoj najlepší grandslamový výsledok spred roka z Melbourne. Srbský tenista si o premiérové štvrťfinále zahrá s favorizovaným Carlosom Alcarazom (20), ktorý proti zranenému čínskemu tínedžerovi Shang Junchengovi (18) nestratil veľa síl a prekonal svoje maximum na úvodnom grandslame sezóny.

Paul - Kecmanovič 4:6, 6:3, 6:2, 6:7, 0:6

Miomir Kecmanovič vo svojej generálke na Australian Open v Adelaide prehral vyrovnaný zápas s Jackom Draperom, proti ktorému nevyužil dve šance na ukončenie zápasu. Teraz v Melbourne slávil dve z troch víťazstiev, keď odvrátil dva mečbaly. Dva dni po súboji s Nemcom Janom-Lennardom Struffom prežil aj päťsetový súboj so svetovou štrnástkou Tommym Paulom z USA.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Kecmanovič bol na pokraji vyradenia v tajbrejku štvrtého setu za stavu 1:2 na sety. Zakaždým sa dostal do výmeny so svojím o dva roky starším súperom a zakaždým mu Paul pomohol nevynútenou chybou. Prvýkrát trafil sieť, druhýkrát poslal loptičku do autu.

Psychicky rozladený americký tenista úplne stratil koncentráciu a v rozhodujúcej piatej sade zahral už len šesť fiftínov. Po strate 14 bodov v rade vybojoval za stavu 0:5 aspoň odvrátenie kanára, ale brejkbal nevyužil a dobre rozohraný zápas prehral.

"Neviem, neviem, ako som to otočil. Jednoducho som bojoval a mal som aj trochu šťastia. Som veľmi šťastný, že som tu opäť vo štvrtom kole," usmieval sa Kecmanovič.

Dvadsaťštyriročný Srb si zahral tretie kolo grandslamového turnaja štvrtýkrát v kariére. Po druhý raz a opäť v Melbourne v ňom uspel. Predvlani v ďalšom zápase stroskotal s Gaëlom Monfilsom a tento rok v osemfinále vyzve svetovú dvojku Carlosa Alcaraza. S o štyri roky mladším Španielom prehral jediný vzájomný duel, v Miami 2022 mu podľahol v tajbrejku tretieho setu.

Shang Juncheng - Alcaraz 1:6, 1:6, 0:1 / skreč

Alcaraz čaká na turnajové víťazstvo od minuloročného triumfu vo Wimbledone. Na kurty sa vracia prvýkrát od novembrovej prehry v semifinále Turnaja majstrov a dvoch mesiacov bez súťažného súboja. Pred rokom chýbal v Melbourne pre zranenie nohy.

V prvých troch zápasoch čelil iba dvom brejkbalom a o svoje podanie prišiel iba raz. Po víťazstvách nad francúzskym veteránom Richardom Gasquetom a statočne vzdorujúcim Lorenzom Songeom sa v stretnutí tretieho kola proti Shang Junchengovi, ktorý sa ako prvý Číňan v open ére dostal do tretieho kola Australian Open, príliš nenamáhal.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Španiel sa proti 140. hráčovi sveta zdržal na kurte iba 65 minút. Oba sety vyhral hladko, a keď na začiatku tretieho po šiesty raz prelomil súperovo podanie, 18-ročný rodák z Pekingu, ktorý sa mohol stať prvým čínskym grandslamovým osemfinalistom od roku 1938, odstúpil so zranením stehna.

"Nikdy nechcete vyhrať takýmto spôsobom. Poznáme sa veľmi dobre, je to dobrý chlapec. Mal neuveriteľný štart do sezóny, odohral skvelé zápasy a na tento stret som sa tešil. Myslím, že sme obaja chceli odohrať dlhý zápas. Aj keď som hral dobre a tenis som si užíval, videl som, že súper nie je fit. Bohužiaľ, takto sa to skončilo," povedal Alcaraz na kurte.

Víťaz US Open 2022 a Wimbledonu 2023, ktorý zvládol úvodný zápas na všetkých 12 grandslamoch, hrá na Australian Open tretíkrát v kariére. Svoje melbournské maximum prekonal postupom do osemfinále.