Nosková vyradila Swiatekovú, Medvedev nestratil ani set a Alcaraz hladko do osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nosková vyradila Swiatekovú, Medvedev nestratil ani set a Alcaraz hladko do osemfinále
Alcaraz ide hladko do osemfinále.
Alcaraz ide hladko do osemfinále.AFP/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 20. januára?

14:32 - Elina Svitolinová je od svojho premiérového postupu do osemfinále grandslamu (Roland Garros 2015) v tejto fáze šestnásty raz v kariére. Viackrát v tejto fáze turnaja boli za toto obdobie len momentálne zranená Američanka Madison Keysová (18) a Rumunka Simona Halepová (17), ktorá nehrá pre pozitívny dopingový test.

14:01 - Alexander Zverev odohral svoj najrýchlejší zápas na tohtoročnom Australian Open po dvoch obratoch proti Dominicovi Köpferovi a Lukášovi Kleinovi, s ktorým bol len dve loptičky od prehry. Zdolal Američana Alexa Michelsena 6:2, 7:6, 6:2, čím skompletizoval osemfinálové dvojice. O štvrťfinále si 26-ročný Nemec zahrá s Britom Cameronom Norriem (h2h 4:2), s ktorým na hlavnom okruhu nestratil ani set.

13:00 - Linda Nosková sa v osemifinále Australian Open pokúsi nadviazať na skalp Igy Swiatekovej proti bývalej svetovej trojke Eline Svitolinovej, ktorá sa vlani vrátila po materskej pauze a tento rok má skvelú bilanciu 7-1. Dvadsaťdeväťročná Ukrajinka v treťom kole zdolala Švajčiarku Viktoriu Golubicovú 6:2, 6:3.

12:00 - Linda Nosková sa na Australian Open postarala o veľké prekvapenie v najväčšom zápase svojej doterajšej kariéry. Česká tínedžerka pri svojom debute v 3. kole grandslamového turnaja v melbournskej Rod Laver Arene zdolala nervóznu štvornásobnú grandslamovú šampiónku Igu Swiatekovú 3:6, 6:4, 6:4 a pripísala si prvý skalp svetovej jednotky. O postup do štvrťfinále bude hrať buď s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, alebo Švajčiarkou Viktoriou Golubicovou.

11:30 - Daniil Medvedev prvýkrát na tohtoročnom Australian Open nestratil set. V treťom kole, necelé dva dni po obrate z 0:2 na sety s Emilom Ruusuvuorim, hladko zdolal Félixa Augera-Aliassima 6:3, 6:4, 6:3. S Kanaďanom vyhral aj siedmy zápas. Ruský finalista z rokov 2021 a 2022 sa o postup do štvrťfinále stretne s portugalským prekvapením Nuno Borgesom.

11:20 - Nuno Borges, 69. hráč sveta, dosiahol pri svojom debute v treťom kole Australian Open nečakaný výsledok. Dvadsaťšesťročný Portugalčan, ktorý bol doteraz len dvakrát v druhom kole a v Melbourne nikdy nevyhral, zdolal svetovú trinástku Grigora Dimitrova z Bulharska 6:7, 6:4, 6:2, 7:6. Zaznamenal svoj premiérový skalp hráča z prvej dvadsiatky a postúpil do osemfinále. V ňom vyzve Daniila Medvedeva alebo Félixa Augera-Aliassima.

10:15 - Cameron Norrie na Australian Open vyhral súboj tenistov, ktorí v predchádzajúcom druhom kole zvládli päťsetové bitky. Dvadsaťosemročný Brit zdolal svetovú jedenástku Caspera Ruuda 6:4, 6:7, 6:4, 6:3. Získal tak Nórov prvý skalp vo štvrtom vzájomnom stretnutí a prvýkrát v Melbourne postúpil do osemfinále.

09:25 - Tridsaťštyriročná Viktoria Azarenková z Bieloruska je len druhou tenistkou v open ére, ktorá sa druhý rok po sebe dostala do osemfinále Australian Open po tom, čo oslávila 33. narodeniny. Predtým sa to podarilo len Američanke Serene Williamsovej.

09:10 - Slovenka Renáta Jamrichová odštartovala cestu na juniorskom Australian Open ako nasadená jednotka pavúka hladkým triumfom nad Taliankou Francescou Gandolfiovou 6:0, 6:2 za 55 minút. Čítajte viac.

07:56 - Tridsaťštyriročná Bieloruska Viktoria Azarenková porazila v súboji grandslamových šampióniek na Australian Open Lotyšku Jelenu Ostapenkovú, ktorú predtým nezdolala v siedmich zápasoch, 6:1, 7:5. Šampiónka z rokov 2012 a 2013 a minuloročná semifinalistka sa v osemfinále stretne s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou (h2h 2:1).

06:37 - Arthur Cazaux nadviazal na skalp svetovej osmičky Holgera Runeho a pokračuje v ceste za pripisovaním premiérových výher na grandslamoch. Deklasoval Holanďana Tallona Griekspoora 6:3, 6:3, 6:1 a zabezpečil si premiérový posun do prvej stovky svetového rebríčka. Dvadsaťjedenročný Francúz, ktorý začiatkom tejto sezóny triumfoval na challengeri v Noumei a vyhral ôsmy zápas v tomto roku, vyzve v osemfinále Huberta Hurkacza (h2h 0:0).

06:30 - Dvadsaťšesťročný Poliak Hubert Hurkacz zdolal v Melbourne Parku Francúza Huga Humberta 3:6, 6:1, 7:6, 6:3. Vyhral i tretí vzájomný zápas a postupom do osemfinále vyrovnal svoj najlepší výsledok na Australian Open.

06:28 - Carlos Alcaraz sa v treťom kole Australian Open nezapotil. Dvadsaťročný Španiel viedol 6:1, 6:1 a 1:0 nad o dva roky mladším Číňanom Junchengom Šangom, keď jeho súper duel skrečoval pre zranenie pravého stehna. Alcaraz prvýkrát v Melbourne postúpil do osemfinále. V ňom sa stretne so Srbom Miomirom Kecmanovičom (h2h 1:0).

06:09 - Miomir Kecmanovič po dvoch dňoch opäť vyhral na Australian Open po tom, čo čelil dvom mečbalom. Po Nemcovi Janovi-Lennardovi Struffovi zvládol aj súboj s minuloročným semifinalistom Tommym Paulom z USA, svetovú štrnástku zdolal 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0 a vylepšil si vzájomnú bilanciu na 4:1. Dvadsaťštyriročný Srb si v osemfinále zahrá so svetovou dvojkou Carlosom Alcarazom, čím vyrovná svoj najlepší grandslamový výsledok z minulého roka z Melbourne.

05:50 - Anna Blinkovová nenadviazala na skalp vlaňajšej finalistky a svoje najcennejšie víťazstvo proti Jelene Rybakinovej na Australian Open. V súboji o svoje prvé grandslamové osemfinále podľahla 25-ročná Ruska 6:7, 4:6 Jasmin Paoliniovej, ktorej sa podarilo odplatiť štyri roky staré vyradenie pri svojom debute v 3. kole na Majors a vyrovnať vzájomnú bilanciu na 3:3. Dvadsaťosemročná Talianka, ktorá až do tohto roku v Melbourne ešte neprešla cez prvé kolo, si o štvrťfinále zahrá s ďalšou Ruskou Annou Kalinskou (h2h 1-0).

05:40 - Svetová pätnástka Čeng Čchin-wen pri svojom debute v 3. kole Australian Open zdolala krajanku Yafan Wang 6:4, 2:6, 7:6 (10:8) a postúpila do osemfinále. Dvadsaťjedenročná Číňanka bude hrať s Francúzkou Océane Dodinovou (h2h 2:1) o vyrovnanie svojho grandslamového maxima z minuloročného US Open.

05:15 - Océane Dodinová pri svojom debute v 3. kole Australian Open zdolala krajanku Claru Burelovú 6:2, 6:4 a druhýkrát v kariére si vylepšila svoj najlepší výsledok na Majors. Dvadsaťsedemročná Francúzka sa v osemfinále stretne s Čeng Čchin-wen.

04:20 - Anna Kalinská si na Australian Open druhýkrát zlepšila svoj najlepší grandslamový výsledok. Dvadsaťpäťročná Ruska pri svojom debute v treťom kole zdolala semifinalistku z roku 2013 a bývalú víťazku US Open Sloane Stephensovú po takmer trojhodinovom boji 6:7, 6:1, 6:4 a postúpila medzi 16 najlepších. O štvrťfinále si zahrá s Taliankou Jasminou Paoliniovou.

04:00 - Dajana Jastremská zdolala na Australian Open desať zápasov neporazenú Američanku Emmu Navarrovú 6:2, 2:6, 6:1 a postupom do osemfinále vyrovnala svoje grandslamové maximum z Wimbledonu 2019.