Djokovič nestratil set. V open ére ako jediný odohral sto zápasov na všetkých grandslamoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič nestratil set. V open ére ako jediný odohral sto zápasov na všetkých grandslamoch

Djokovič je prvým mužom v open ére, ktorý odohral 100 zápasov na všetkých grandslamoch.
Djokovič je prvým mužom v open ére, ktorý odohral 100 zápasov na všetkých grandslamoch.AFP
Novak Djokovič (36) až vo svojom treťom vystúpení na tohtoročnom Australian Open postúpil bez straty setu. S 10 triumfami najúspešnejší hráč úvodného grandslamu sezóny si poradil s Tomásom Martínom Etcheverrym (24) 6:3, 6:3, 7:6. Svoju bilanciu v Melbourne Parku upravil na 92-8 a 16-krát prešiel do druhého týždňa. Stal sa prvým mužom v open ére, ktorý odohral 100 duelov na všetkých štyroch grandslamoch. V osemfinále sa stretne s Benom Sheltonom (21) alebo Adrianom Mannarinom (35).

Djokovič - Etcheverry 6:3, 6:3, 7:6

Novak Djokovič si vlani zahral finále na všetkých štyroch grandslamoch, tri z nich ovládol a na Australian Open je, neprekvapivo, najväčším favoritom. Ak by túto úlohu potvrdil a vyhral svoj 25. grandslam, osamostatnil by sa v historických tabuľkách na prvom mieste, o ktoré sa momentálne delí s Margaret Courtovou.

V Melbourne Parku triumfoval pri svojich posledných štyroch štartoch a celkovo vyhral 10-krát, v tomto smere je to jednoznačne jeho najúspešnejšie grandslamové podujatie. Ani tento rok ale na úvodnom majore sezóny nie je v optimálnej forme. Ročník 2021 ovládol s natrhnutým brušným svalom a ten posledný so zranením hamstringu.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Tentoraz srbského rekordéra trápi prechladnutie a možné problémy s pravým zápästím, ktoré sa začali pred niekoľkými týždňami na United Cupe. Kým v úvodných dvoch kolách potreboval proti Dinovi Prizmičovi aj Alexejovi Popyrinovi štyri sety pre pokles intenzity, tentoraz nepripustil žiadne zaváhanie a po trojsetovej výhre nad Tomásom Martínom Etcheverrym šetril sily. Na kurte strávil oveľa menej času ako v predchádzajúcich dvoch dueloch a Argentínčana zdolal aj po tretí raz bez straty setu.

Aktuálny líder renkingu neponúkol súperovi ani jednu brejkovú šancu. Dominoval v úvodných dvoch sadách, no v poslednej sa 32. hráč sveta udržal a vynútil si tajbrejk. V skrátenej hre sa však potvrdilo, kto bol na kurte lepším hráčom. Djokovič, ktorý musel za celý zápas ísť íba raz cez zhodu, vyhral suverénne 7:2.

Djokovič je prvým mužom, ktorý odohral 100 zápasov na všetkých štyroch grandslamových podujatiach v open ére tenisu. V jeho zbierke chýbal už len obľúbený Australian Open. Svoju bilanciu na tomto podujatí vylepšil na 92-8 a šestnástykrát postúpil do druhého týždňa.

Naposledy v Melbourne Parku neuspel v osemfinále v roku 2018 proti Čong Hjonovi. Vtedy sa vracal po zranení lakťa. Odvtedy zvládol všetkých 31 zápasov na Australian Open a túto sériu sa bude snažiť predĺžiť proti Benovi Sheltonovi alebo Adrianovi Mannarinovi.