Ďalšie zranenie. Nadal vynechá pre natrhnutý sval Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie zranenie. Nadal vynechá pre natrhnutý sval Australian Open
Nadal vynechá Australian Open.
Nadal vynechá Australian Open.Profimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal (37) príde pre zranenie o štart na Australian Open. Držiteľ dvadsiatich dvoch grandslamových titulov, ktorý sa na turnaji v Brisbane vrátil na kurty po ročnej prestávke, oznámil svoje odstúpenie na sociálnych sieťach. Jeho návrat zastavil natrhnutý sval.

Nadal, ktorý na ATP Tour nehral od minuloročného vyradenia v druhom kole Australian Open a v lete podstúpil operáciu bedrového kĺbu, vypadol v Brisbane vo štvrťfinále. Vyšetrenie po príchode do Melbourne potvrdilo, že si v dueli privodil trhlinu v svale.

"Momentálne nie som pripravený hrať na najvyššej úrovni v päťsetových zápasoch. Odletím späť do Španielska, aby som navštívil svojho lekára, liečil sa a odpočíval," priblížil španielsky tenista na sociálnej sieti X.

Zo svojho štartu v Brisbane si chce do konca sezóny, ktorá je s najväčšou pravdepodobnosťou jeho poslednou, zobrať len pozitíva. Aktuálne zranenie neberie ako zlú správu a verí, že zvyšok roka bude lepší. "Veľmi som chcel hrať tu v Austrálii a dostal som šancu odohrať niekoľko zápasov, z čoho mám radosť. Zostávam pozitívny," dodal.