Opäť bolesť na tom istom mieste. Nadal po Brisbane spochybnil účasť na Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Opäť bolesť na tom istom mieste. Nadal po Brisbane spochybnil účasť na Australian Open
Nadal sa lúči s fanúšikmi v Brisbane po tom, čo ho vyradil Thompson.
Nadal sa lúči s fanúšikmi v Brisbane po tom, čo ho vyradil Thompson.Profimedia
Rafael Nadal (37) si nie je istý, či sa zúčastní na nadchádzajúcom Australian Open. Svoje pochybnosti vyjadril Španiel po piatkovej porážke s Jordanom Thompsonom (29) vo štvrťfinále turnaja v Brisbane, počas ktorej si vypýtal zdravotnú prestávku a na niekoľko minút opustil kurt.

Nadal - Thompson 7:5, 6:7, 3:6

Nadal sa v Brisbane vracal po takmer ročnej pauze, ktorú strávil so zranením bedrového kĺbu, ktoré utrpel počas prehry v druhom kole s Mackenziem McDonaldom na minuloročnom Australian Open.

Španiel, víťaz 22 grandslamových turnajov, po júnovej operácii už v priebehu minulého ročníka nesúťažil a turnaj v Brisbane poňal ako rozbeh pred prvým grandslamom sezóny, ktorý sa začína 14. januára.

"Dúfam, že na budúci týždeň budem môcť trénovať a hrať na Australian Open, ale nie som si tým stopercentne istý," prekvapil Nadal vyhlásením v rozhovore.

Nadal sa však nechcel vyhovárať ani bagatelizovať úspech svojho súpera.

"Teraz je dôležité, že som dokázal odohrať tri zápasy v Brisbane. Môj súper hral veľmi dobre a to treba uznať. Nemyslím si, že je čas hovoriť o miere bolesti. Musím odísť spokojný a pogratulovať súperovi. Uvidíme, ako sa zobudím zajtra a pozajtra," doplnil tenisový šampión.

Španiel nakoniec sčasti prezradil, že cíti rovnakú bolesť v ľavom bedre, pre ktorú vynechal prakticky celú minulú sezónu. Doplnil, že nemusí ísť o ten istý problém. 

"Bolesť je na tom istom mieste, ale cítim, že je to trochu viac svalové z únavy. V minulej sezóne to bola šľacha a pocit bol úplne iný, pretože som to cítil oveľa viac. Dnes som necítil nič. Stáva sa, že keď je to na tom istom mieste, máte väčší strach," vyriekol obavy o svoj zdravotný stav.

Nadal vyhral Australian Open dvakrát, v rokoch 2009 a 2022. Stále dúfa, že sa na tohtoročnom turnaji predstaví, ale neočakáva, že bude bojovať o titul.

"Dúfam, že to bude len tým, že po niekoľkých dňoch hrania som dal zabrať v takomto náročnom zápase s Thompsonom svalom," uzavrel Rafael Nadal.