Djokoviča môže na Australian Open zastaviť len zázrak, tvrdí legendárny Rod Laver

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokoviča môže na Australian Open zastaviť len zázrak, tvrdí legendárny Rod Laver

Laver podporuje Djokoviča.
Laver podporuje Djokoviča.Reuters
Najväčší favorit tohtoročného Australian Open Novak Djokovič (36) musel v prvých dvoch zápasoch v Melbourne Parku hrať na štyri sety, no podľa austrálskeho velikána Roda Lavera by sa už rytci mali pustiť do práce a po jedenásty raz vyryť meno súčasnej svetovej jednotky na grandslamovú trofej.

Djokovič sa v Melbourne Parku usiluje o ďalší grandslamový triumf, ktorým by prekonal aj 24 major titulov Margaret Courtovej. Srbský tenista to však tento rok nemá úplne jednoduché, v prvých dvoch kolách mu kládli tvrdý odpor Dino Prizmič aj domáca nádej Alexej Popyrin.

Laver, jediný hráč, ktorému sa podarilo vyhrať kalendárny Grand Slam dvakrát, je však stále presvedčený, že Srb prekĺzne cez ostatných vyzývateľov po tom, čo skúsený tenista zdolal Tomása Martína Etcheverryho v troch setoch a dostal sa do štvrtého kola, kde ho čaká duel s Adrianom Mannarinom.

"Takmer to vyzerá, že sa pripravuje na finále," povedal 11-násobný grandslamový víťaz Laver v sobotu po prílete z Kalifornie do Melbourne. "V päťsetových zápasoch občas niekde stratí set a si hovorím: "Skúša to na nás?", pretože by to mohol vyhrať za dva a dva a dva (6:2, 6:2, 6:2)," dodal Laver.

Djokovič triumfoval v Melbourne aj vlani napriek tomu, že hral s malou trhlinou v hamstringu. Osemdesiatsedemročný Laver, na ktorého počesť je pomenovaný centrálny kurt na Australian Open, povedal, že na jeho zosadenie z trónu by bolo potrebné niečo mimoriadne. "Je to veľký športovec a jeho myseľ je tenisová. Aj to z neho robí veľkého šampióna," zdôraznil Rod Laver.

"Výborne podáva, jeho údery sú neprekonateľné, takže si myslím, že ak niekto zázračne nezahrá svoj najlepší tenis, aby ho zosadil z trónu, môže si už teraz začať písať časť svojich iniciál na trofej," uzavrel legendárny tenista.