Ikony, Muchová, budúce mamičky a Berrettini: 20 mien, ktoré chýbajú na Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ikony, Muchová, budúce mamičky a Berrettini: 20 mien, ktoré chýbajú na Australian Open
Berrettini sa z Australian Open odhlásil na poslednú chvíľu.
Berrettini sa z Australian Open odhlásil na poslednú chvíľu.Profimedia
O drámu na prvom tenisovom Grand Slame sezóny nebude núdza. Tohtoročnému Australian Open však v hráčskom poli bude chýbať niekoľko výrazných osobností. Flashscore Správy prinášajú zoznam hneď 20 mien, ktoré v poslednom čase udávali trend, ale v Melbourne chýbajú. Posledným odhláseným sa stal v prvom dni turnaja Talian Matteo Berrettini (27).

Ženy

Karolína Muchová je najvyššie postavenou hráčkou rebríčka WTA, ktorá do Austrálie nemohla pricestovať. Deviata tenistka sveta musela svoj návrat odložiť pre pretrvávajúce problémy so zápästím.

Petra Kvitová oznámila radostnú správu tesne po silvestrovskej polnoci. Verejnosti prezradila, že s manželom Jiřím Vaněkom čakajú bábätko. Logicky tak cesta do Austrálie neprichádzala do úvahy.

Belinda Benčičová je ďalšou budúcou mamičkou. O svojom tehotenstve informovala začiatkom novembra.

Madison Keysová sa musela ospravedlniť pre zranenie ramena, pričom aktuálna svetová osemnástka sa v minulosti v Melbourne dvakrát dostala do semifinále.

Bianca Andreescuová odohrala svoj posledný zápas v auguste doma v Kanade a odvtedy ju trápia problémy s chrbtom. Víťazka US Open 2019 medzitým klesla až na 108. miesto rebríčka WTA.

Elisabeth Mandlíková hrala vlani na Australian Open svoj vôbec prvý grandslamový turnaj, nasledovali vystúpenia na Roland Garros a dokonca vyhrala jedno kolo na Wimbledone. Dcéra českej tenisovej legendy Hany Mandlíkovej však nemala takú dobrú druhú polovicu minulého roka a rovnako ako na US Open, tak aj v Melbourne skončila už v kvalifikácii.

Jennifer Bradyová si v Melbourne v roku 2021 zahrala finále, potom sa z okruhu vytratila a návrat si naplánovala až na minuloročné US Open. Postúpila do tretieho kola, lenže potom už na svoj výkon nenadviazala. V rebríčku WTA jej momentálne patrí 237. priečka a do Austrálie ani neodcestovala.

Jil Teichmannová bola ešte v apríli na 30. mieste sveta, potom však nastal prudký pád mimo TOP 100 a v Austrálii musela absolvovať kvalifikáciu. Skončila v jej druhom kole.

Eugenie Bouchardová sa stále márne snaží vrátiť na výslnie. Naposledy sa predstavila v septembri v Guadalajare. Finalistka Wimbledonu z roku 2014 sa v poslednom čase venuje skôr pickleballu a do Austrálie ani nevyrazila.

Venus Williamsová sa vlani pokúšala vrátiť na grandslamové turnaje, ale ani raz sa jej nepodarilo prejsť cez prvé kolo. Navyše si zranila koleno a zdá sa, že jej kariéra sa v tichosti skončila.

Muži

Rafael Nadal veľmi veril, že práve v Melbourne sa opäť predstaví tenisovému publiku. Jeho comeback vyzeral odvážne, začiatkom roka porazil aj Dominica Thiema, lenže následne utrpel zranenie stehenného svalu.

Nick Kyrgios bude na domácom grandslamovom podujatí chýbať druhý rok po sebe. Vlani odohral pre zranenie len jediný zápas. V Melbourne síce chýbať nebude, no iba vďaka úlohe televízneho experta.

Aslan Karacev nastúpil na tohtoročný turnaj v Brisbane, ale počas stretu s domácim Jasonom Kublerom sa zranil. Postihnutým miestom je predný skrížený väz, takže muselo prísť ospravedlnenie za neúčasť.

Matteo Berrettini sa tešil na návrat, posledné stretnutie hral vlani na US Open, kde si privodil zranenie pravej nohy. V Melbourne mal nastúpiť v prvom kole so Stefanosom Tsitsipasom, čo bol najočakávanejší zápas úvodu Australian Open, lenže v priebehu prvého dňa turnaja prišla správa, že Talian svoju pravú nohu ešte nedoliečil.

Dominic Stricker vlani zaujal postupom do osemfinále US Open, v decembri si mladý Švajčiar zahral aj v semifinále turnaja Next Gen. Práve tam ho zradil chrbát a ukončil jeho sezónu. V prvom januárovom týždni oznámil, že sa ešte nestihol doliečiť.

Fabio Fognini bude v Melbourne chýbať prvýkrát od roku 2006. Tridsaťšesťročný taliansky veterán si lieči zranený lýtkový sval. "Žiaľ, do Austrálie nedorazím, rekonvalescencia si ešte vyžaduje čas a potrebujem viac priestoru na prípravu na súťažné zápasy," povedal. Fognini sa prvýkrát po 20 rokoch nepredstavil ani v kvalifikácii.

Diego Schwartzman do Melbourne priletel, ale hlavnej súťaže Australian Open sa nezúčastní. Skúsený Argentínčan a v roku 2021 stále stabilný hráč TOP 10 musel ísť do kvalifikácie, v ktorej skončil hneď na začiatku.

Benoit Paire sa nekvalifikoval vlani a ani tento rok, teraz dokonca neprešiel ani prvým kolom. Večne bradatý rebel pomaly vypratáva svoju pozíciu, momentálne je v rebríčku ATP na 117. mieste a je až 15. najlepším Francúzom na okruhu.

Brandon Nakashima je bývalým víťazom ATP Next Gen Finals a mnohí mu pripisovali veľkú budúcnosť. Na prvom Grand Slame sezóny sa však rozlúčil už po prvom kole kvalifikácie, keď prehral v dvoch setoch s Čechom Jakubom Menšíkom.

Reilly Opelka chcel na návrat pôvodne využiť chránený ranking, ale nakoniec sa na poslednú chvíľu odhlásil a do hlavnej súťaže poslal Dominica Thiema. V roku 2022 podstúpil americký tenista operáciu bedra a od tej chvíle odohral len jeden zápas na challengeri. V poslednom čase sa venuje skôr móde a zbieraniu obrazov a zdá sa, že jeho krátka kariéra sa môže skončiť.