Jannik si titul zaslúžil. Nabudúce to vyhrám pre dcéru a manželku, odkazuje Medvedev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jannik si titul zaslúžil. Nabudúce to vyhrám pre dcéru a manželku, odkazuje Medvedev

Medvedev stále čaká na prvenstvo z Melbourne.
Medvedev stále čaká na prvenstvo z Melbourne.TASR
Ani tretie finále na Australian Open nepretavil Daniil Medvedev (27) na absolútny triumf. V Melbourne bol tentokrát v boji o titul nad jeho sily Jannik Sinner (22), nad ktorým ruský tenista viedol vo finálovom boji už 2:0 na sety. Zdolaný finalista priznal, že prehra bolí, zároveň je však rád, že z turnaja nevypadol v predchádzajúcich fázach.

Medvedev si doposiaľ zahral v šiestich grandslamových finále - trikrát na US Open a trikrát práve v Austrálii. Z týchto účastí vyťažil jedinú trofej, ktorú získal vo Flushing Meadows po finálovej bitke s Novakom Djokovičom v roku 2021. Melbourne preňho ostáva zakliate.

Tamojším divákom ale rozhodne ukázal svoju nespornú kvalitu, ktorú potvrdil aj pri dvoch obratoch z 0:2 na sety. Najprv sa týmto počinom prezentoval v druhom kole proti fínskemu oponentovi Ruusuvuorimu, následne sa blysol aj v semifinále so Zverevom. Tenisový osud to ale zariadil tak, že svoju medicínu ochutnal Rus práve v poslednom zápase turnaja.

"Najskôr by som chcel pogratulovať Jannikovi. Dnes si opäť ukázal, že si si tu zaslúžil získať titul. Bojoval si až do konca a zlepšil svoju hernú úroveň. Ty aj tvoj tím odvádzate skvelú prácu, pretože v poslednej dobe vyhrávaš veľa tunajov a zápasov. Toto určite nie je tvoj posledný Grand Slam. V ďalšom spoločnom finále sa budem snažiť ešte viac, ale dnes si si to zaslúžil ty,“ vyjadril po dueli pochvalu Sinnerovi.

Turnajová trojka ocenila aj podporu tímových kolegov či najbližších členov rodiny: "Ďakujem môjmu tímu, podporovali ste ma tu každý deň a pokiaľ sa pozerá moja manželka s dcérou, chcel by som im odkázať, že mi prišlo, akoby tu boli celý čas so mnou. Žiaľ, dnes som to nezvládol, ale nabudúce vyhrám pre vás."

Nezabudol ani na tenisových priaznivcov. "Dostalo sa mi veľa podpory od priateľov a fanúšikov po celom svete aj od tunajších divákov a chcel by som poďakovať každému z vás za úžasné dva týždne. Prehrať vo finále vždy bolí, ale je to lepší pocit, ako prehrať skôr. Som na seba pyšný a nabudúce sa budem snažiť ešte viac,“ dodal s úsmevom.