Šťastný Sinner po triumfe v Melbourne ďakoval rodičom: Dovolili mi vybrať si cestu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šťastný Sinner po triumfe v Melbourne ďakoval rodičom: Dovolili mi vybrať si cestu
Sinner sa dočkal jednej z najcennejších trofejí.
Sinner sa dočkal jednej z najcennejších trofejí.TASR
Svetom tenisu bude v najbližších dňoch hýbať triumf Jannika Sinnera (22) na Australian Open. Taliansky tenista po zisku premiérového grandslamového titulu okrem iného ďakoval svojej rodine a tímu. Rovnako však ocenil aj kvalitu finálového súpera Daniila Medvedeva (27).

Po semifinálovom vyradení 10-násobného šampióna turnaja a v Aréne Roda Lavera dovtedy nezdolaného Novaka Djokoviča premenil Sinner na zisk grandslamového prvenstva hneď prvú finálovú účasť. Víťazstvo chutilo o to sladšie, že v súboji s Medvedevom dokázal zvrátiť stav 0:2 na sety. Okrem nezabudnuteľného pocitu a trofeje pribudlo na Talianovo konto aj 3,15 milióna austrálskych dolárov a 2 000 bodov do svetového rebríčka ATP.

"Chcel by som pogratulovať Daniilovi, bol to pre neho úžasný turnaj, hrali sme spolu vo finále už veľakrát a vždy nájdem niečo, čo môžem zlepšiť. Robíš zo mňa lepšieho hráča. Je skvelé vidieť ako si bojoval na kurte veľa hodín a určite sa tiež raz dočkáš tejto trofeje. Prajem ti všetko najlepšie do zvyšku sezóny,“ odkázal víťaz svojmu oponentovi v slávnostnom príhovore po prevzatí trofeje z rúk Jima Couriera, dvojnásobného víťaza podujatia.

Následne Sinner nezabudol ani na najbližších ľudí, bez ktorých by sa na samotný vrchol Grand Slamu nedostal: "Ďakujem mojim rodičom, že mi dovolili vybrať si cestu a dať sa na tenisovú dráhu. Skúšal som rôzne športy, ale netlačili na mňa. Chcel by som, aby mali takúto slobodu v rozhodovaní všetci mladí ľudia. Rodičia teraz doma zažívajú teploty okolo mínus 20 stupňov, určite je príjemnejšie byť tu v Melbourne." 

Okrem rodiny však ocenil aj prácu svojho tímu a ostatných zainteresovaných, ktorí prispeli k plynulému fungovaniu austrálskeho podujatia. 

"Rád by som poďakoval sponzorom, zberačom, rozhodcom a všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tohto špeciálneho podniku. Každý deň sa zlepšujeme a som naozaj šťastný, že ma podporujete a snažíte sa ma pochopiť. Tiež ďakujem všetkým divákom, tá podpora tu bola šialená, cítil som sa ako doma," uviedol Sinner.