Zverev viní z poklesu energie fyzický stav: Frustrujúce, vzalo mi to šancu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev viní z poklesu energie fyzický stav: Frustrujúce, vzalo mi to šancu

Zverev utrpel srdcervúcu prehru s Medvedevom.
Zverev utrpel srdcervúcu prehru s Medvedevom.Reuters
Alexander Zverev (26) hľadal dôvody svojho semifinálového vypadnutia z Australian Open. Nemecký tenista uviedol, že jeho energia začala klesať v polovici päťsetovej bitky s Daniilom Medvedevom (27) a viní za to chorobu.

Zverev bol dve loptičky od víťazstva po tom, ako v tajbrejku štvrtého dejstva zvýšil na 5:4, potom však zlyhal a napokon prehral. Nemec však povedal, že jeho problémy sa začali už skôr. "Koncom druhého setu som začal strácať energiu. Už som sa necítil taký svieži," povedal novinárom a pokračoval:

"Po zápase s Alcarazom som mal horúčku, regenerácii to nepomohlo, hral som dosť veľa. Proti Medvedevovi sa nedá hrať, keď nie ste fyzicky stopercentný, pretože je to doslova niekto, kto vám naozaj nič nedá. Donúti vás pracovať na každom jednom bode. V treťom a štvrtom sete som bol blízko, ale už som nebol tým istým hráčom ako v prvých dvoch."

Počas duelu bolo pre Nemca veľa frustrujúcich momentov, vrátane jedného, keď za stavu 2:2 v rozhodujúcom dejstve búchal raketou po sieti po tom, ako netrafil volej. Pýtali sa ho aj na jeho prehru vo finále US Open 2020 s Dominicom Thiemom, ale povedal, že táto bola iná. "Viac ma frustruje, že fyzicky som sa necítil stopercentný. Vzalo mi to šancu. Rozhodol fyzický stav, nie tenis," vysvetlil.