Vek nič neznamená. Australian Open má najstaršieho víťaza, Bopanná uspel vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vek nič neznamená. Australian Open má najstaršieho víťaza, Bopanná uspel vo štvorhre

Bopanná (vľavo) a Ebden si víťazstvo užívali.
Bopanná (vľavo) a Ebden si víťazstvo užívali.Reuters
Ind Rohan Bopanná (43) a Austrálčan Matthew Ebden (36) sa v sobotu prebojovali k zisku titulu vo štvorhre mužov na Australian Open, keď zvíťazili 7:6(0), 7:5 nad talianskou dvojicou Simone Bolelli (38) a Andrea Vavassori (28).

Druhí nasadení padli po prekonaní svojich talianskych vyzývateľov na zem a potom sa sklonili pred publikom v Rod Laver Arene.

Bopanná sa stal vo veku 43 rokov najstarším mužským hráčom, ktorý získal grandslamový titul, pričom Ind konečne okúsil úspech v Austrálii na svojom 17. ročníku Open po sebe, keď vlani a v roku 2018 prehral finále zmiešanej štvorhry.

"Vek naozaj pre tohto chlapíka nie je ani len číslo. Je mladý srdcom, je to šampión, je to bojovník. Celý uplynulý rok tvrdo bojoval po mojom boku," povedal Ebden.

Bolelli a Vavassori sa v úvodnom sete držali a za stavu 5:5 si vypracovali prvý brejkbal, ale indicko-austrálska dvojica sa zmobilizovala, aby si zachránila servis a v tajbrejku si za podpory publika došla pre ľahké víťazstvo. "Toto by nebolo možné, keby som nemal po svojom boku fantastického austrálskeho partnera," povedal Bopanná.

Pre dvojicu, ktorá vlani prehrala vo finále US Open, je to prvé víťazstvo na majoroch a Bopanná bude v pondelok po aktualizácii rankingu svetovou jednotkou, zatiaľ čo Ebden dvojkou, keďže počas rebríčkového obdobia odohral o tri turnaje viac.

Ebden vyhral zmiešanú štvorhru na Australian Open v roku 2013 a mužskú štvorhru vo Wimbledone v roku 2022 - keď v tom istom roku prehral vo finále mužskej štvorhry v Austrálii, zatiaľ čo Bopanná ovládol zmiešanú štvorhru na French Open 2017.