Z kvalifikácie až do semifinále. Jastremskú teší posun v rebríčku: Bol to skvelý turnaj

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z kvalifikácie až do semifinále. Jastremskú teší posun v rebríčku: Bol to skvelý turnaj

Jastremská bola len krôčik od finále.
Jastremská bola len krôčik od finále.Reuters
Dajana Jastremská (23) sa po svojej semifinálovej prehre na Australian Open necítila príliš smutná. Ukrajinskú tenistku povzbudil fakt, že postup na grandslamovom turnaji zlepší jej rebríčkové postavenie. Na ďalších podujatiach by sa teda nemusela predierať kvalifikáciou.

Jastremská sa stala prvou kvalifikantkou, ktorá sa dostala do semifinále Australian Open od roku 1978. Turnaj začínala z 93. miesta rebríčka WTA, po pondelkovom zverejnení nového poradia sa aj napriek štvrtkovej prehre s Číňankou Čeng Čchin-wen posunie na 28. miesto 

Ukrajinka bola už aj na 21. pozícii predtým, ako jej kariéru v roku 2021 zmaril predbežný dopingový trest, ktorý bol neskôr zrušený po tom, ako nezávislý tribunál uznal, že jej pozitívny test bol výsledkom kontaminácie.

"Myslím si, že to bol pre mňa príjemný comeback. Roky som sa nemohla vrátiť do prvej päťdesiatky alebo dokonca do šesťdesiatky, teraz budem v prvej tridsiatke. Je to pekný bonus, pretože na Grand Slamoch konečne môžem byť v hlavnom žrebe, čo mi dáva výhodu, aby som sa cítila trochu sviežejšie," zhodnotila.

Od svojho návratu po spomínanom zákaze vypadla Jastremská buď v kvalifikácii, alebo v prvom kole na deviatich grandslamových turnajoch po sebe. Zlepšenie postavenia jej teraz pomôže v ďalších bojoch. "Rebríček zohráva veľmi veľkú úlohu, pretože posledné štyri roky som nepoznala svoj program, nevedela som, kam sa dostanem a kam nie," vysvetlila a pokračovala:

"Musela som hrať týždeň čo týždeň. Môžem povedať, že som žila turnajmi. Teraz už napríklad viem, kde môžem hrať, kde si môžem oddýchnuť. Je pohodlnejšie žiť takto, keď poznáte svoj program." Jastremskej slušnú cestu sériu ukončila čínska protivníčka, Ukrajinka však v Melbourne získala veľa sebavedomia. Okrem iného zdolala aj dve grandslamové víťazky - Markétu Vondroušovú a Viktoriu Azarenkovú.

"Som z toho šťastná. Nie som smutná z prehry, myslím si, že to bol pre mňa skvelý turnaj. Na Grand Slamoch sa zvyčajne hrá sedem zápasov, odohrala som ich deväť, takže som na seba veľmi hrdá. Nebudem sa pozerať príliš dopredu, ale cítim, že jedného dňa môžem vyhrať celý grandslamový turnaj," uviedla na záver.