Česká katastrofa na úvod Australian Open, Vondroušová uhrala len tri gemy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česká katastrofa na úvod Australian Open, Vondroušová uhrala len tri gemy

Vondroušová skončila na Australian Open v prvom kole.
Vondroušová skončila na Australian Open v prvom kole.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) sa prvýkrát od French Open 2020 nedostala do druhého kola na grandslamovom turnaji. Siedma nasadená hráčka a úradujúca wimbledonská šampiónka v úvodnom kole Australian Open schytala výprask od trápiacej sa kvalifikantky Dajany Jastremskej 1:6, 2:6.

Jastremská - Vondroušová 6:1, 6:2

Markéta Vondroušová si v roku 2022 prešla polročnou zdravotnou prestávkou spôsobenou zranením zápästia a operáciou, na vrcholný okruh sa vrátila na začiatku minulej sezóny. Rodáčka zo Sokolova patrila vlani k najstabilnejším hráčkam, stala sa úplne novou grandslamovou šampiónkou a prvou nenasadenou wimbledonskou víťazkou v open ére, prvýkrát sa vyšplhala do TOP 10 rebríčka a na post českej jednotky.

Po štvrťfinálovej účasti na US Open sa jej však vôbec nedarí, keď prehrala sedem z posledných deviatich zápasov, medzi ktoré patrí aj nevydarený debut na Turnaji majsteriek. Do aktuálnej sezóny vstúpila v rámci United Cupu, kde neuspela v súboji s Čeng Čchin-wen a v troch setoch zdolala Olgu Danilovičovú. Následne českých fanúšikov zarmútila, keď sa pre zranenie bedrového kĺbu odhlásila z Adelaide Open.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V pondelok mali českí fanúšikovia ešte viac dôvodov na sklamanie. Siedma nasadená hráčka a najväčšia česká nádej neuspela na Australian Open, kde pri posledných troch štartoch hrala aspoň tretie kolo. V prvom kole grandslamového turnaja neuspela prvýkrát od French Open 2020, keď nestačila na neskoršiu šampiónku Igu Swiatekovú, a po sérii deviatich víťazstiev v tejto fáze podujatí veľkej štvorky.

Proti bývalej svetovej 21. hráčke a kvalifikantke Dajane Jastremskej, ktorá sa v júli 2021 vrátila po zrušenom dopingovom treste a odvtedy sa veľmi trápi, predviedla len päť víťazných úderov a 19 nevynútených chýb.

Na vlastnom podaní zaváhala v zápase celkovo päťkrát a iba raz ho vzala ukrajinskej súperke, ktorá sa do hlavnej súťaže dostala po troch trojsetových bitkách v kvalifikácii. Po svojom prvom a druhom podaní nedokázala získať viac ako 44 % bodov a turnaj sa pre ňu skončil za 77 minút.

Jastremská, ktorá prerušila sériu ôsmich neúspechov v prvom kole grandslamového turnaja siahajúcu až do French Open 2020, si pripísala prvý skalp hráčky TOP 100 od júna minulého roka a zaznamenala prvé víťazstvo nad hráčkou TOP 20 od júna 2022.

Proti Varvare Gračovovej sa bude usilovať o celkovo štvrtú účasť v treťom kole grandslamového turnaja. S Ruskou, ktorá reprezentuje Francúzsko, sa stretne po prvý raz.

Výsledky dvojhry žien na Australian Open