Muchová vynechá prvý Grand Slam sezóny, nestihne si doliečiť zranené zápästie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová vynechá prvý Grand Slam sezóny, nestihne si doliečiť zranené zápästie

Karolína Muchová sa na Australian Open nepredstaví.
Karolína Muchová sa na Australian Open nepredstaví.Profimedia
Česká tenistka a svetová osmička Karolína Muchová (27) vynechá pre zranené zápästie úvod sezóny vrátane grandslamového Australian Open. Rodáčka z Olomouca sa chce ďalej venovať rekonvalescencii, na okruh WTA sa vráti najskôr vo februári. Finalistka tohtoročného Roland Garros o tom informovala v tlačovej správe.

Muchová k celej situácii uviedla: "Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale zdravie musí byť na prvom mieste. Mojím cieľom je vrátiť sa na kurty v top forme a bez akýchkoľvek obáv o zápästie, čo je kľúčové nielen pre nadchádzajúcu sezónu, ale pre celú moju tenisovú kariéru."

Zranené zápästie na pravej ruke si doliečuje od septembrového US Open, kde postúpila do semifinále. V ňom nestačila na neskoršiu víťazku Cori Gauffovú. Pre zdravotné problémy potom vynechala Turnaj majsteriek a finále Pohára Billie Jean Kingovej v závere roka.

Napriek tomu, že sa po skončení sezóny snažila problémy vyriešiť, do štartu prvého grandslamového podujatia v Melbourne, kde sa pred dvoma rokmi dostala do semifinále, to nestihne. Najprv sa odhlásila z turnaja v Brisbane, teraz vzdala aj účasť na Australian Open.

"Je to frustrujúce, ale musím zostať pozitívna, uzdraviť sa a pripraviť na ďalšiu časť roka," doplnila na Instagrame Muchová, podľa ktorej sa bolesti vrátili uprostred tenisovej prípravy. Najskôr sa preto plánuje vrátiť v polovici februára na turnaji v Dohe.