Bývalá jednotka je späť po 18 mesiacoch. Sama som napätá, vraví vracajúca sa Kerberová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bývalá jednotka je späť po 18 mesiacoch. Sama som napätá, vraví vracajúca sa Kerberová

Angelique Kerberová sa pripravuje na návrat k tenisu.
Angelique Kerberová sa pripravuje na návrat k tenisu.Profimedia
Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová (35) sa po materskej prestávke vráti k súťažnému tenisu na nadchádzajúcom turnaji miešaných družstiev United Cup v Sydney. Nemka sa vo februári stala matkou dcérky Liany a na okruhu WTA absentovala 18 mesiacov.

Pred svojím návratom pre agentúru DPA uviedla, že sa na návrat teší, ale nemá žiadne konkrétne očakávania. "V žiadnom prípade sa nestresujem a nechám to plynúť. Za normálnych okolností by som vedela, ako na tom po príprave plus-mínus som. Teraz som sama napätá, aké to bude," povedala trojnásobná grandslamová víťazka pred piatkovým štartom na United Cupe.

Tímová súťaž jej poslúži na rozohratie s výhľadom na prvý vrchol sezóny, ktorým bude januárové Australian Open. "Hrať v tímovej súťaži je, samozrejme, úplne iný pocit, ako hrať na bežných turnajoch. Každý zápas pred Australian Open mi však pomôže dostať sa do toho a nájsť svoj rytmus," nadviazala.

Do Sydney pricestovala s dcérou v stredu a po prvom tréningu sa už nevedela dočkať súťažného stretnutia. "Stáť opäť na kurte, hrať zápasy a cítiť energiu publika... To ma ženie dopredu. Milujem tenis, preto to všetko robím," dodala víťazka Australian Open 2016. V tom istom roku ovládla US Open a zahrala si olympijské finále dvojhry v Riu de Janeiro a o dva roky neskôr triumfovala vo Wimbledone.

Program United Cupu