Australian Open 2024: Čchin-wen sa chce po prehre so Sabalenkovou vrátiť silnejšia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamanie vo finále. Čchin-wen po prehre v Melbourne avizuje, že sa vráti silnejšia

Číňanka na tlačovej konferencii neskrývala sklamanie.
Číňanka na tlačovej konferencii neskrývala sklamanie.AFP
Čeng Čchin-wen (21) prežívala po sobotňajšom neúspešnom finále Australian Open rozporuplné pocity. Čínska tenisová kométa priznala, že bude musieť zmeniť svoje mentálne nastavenie.

Dvanástu nasadenú hráčku zdolala hladko 6:3, 6:2 druhá nasadená Bieloruska Aryna Sabalenková, ktorá v Melbourne Parku úspešne obhájila titul. Mladá Číňanka hrala len na svojom deviatom majore a nikdy predtým nepostúpila cez štvrťfinále. Povedala však, že je sklamaná, že proti silnej Sabalenkovej, ktorá v Rod Laver Arene zvíťazila za 76 minút, nepodala lepší výkon.

Podľa Čchin-wen, ktorá počas svojho postupu do finále nečelila ani jednej nasadenej hráčke, je náročné samú seba presvedčiť, aby bola na majoroch trpezlivá. "Možno musím viac pracovať na svojom tenise a svojej mentálnej stránke, viac pracovať na sebe, aby som dokázala prekonať tento moment," povedala.

"Ak prehráte, musí byť za tým nejaký dôvod, prečo sa to stalo. Musíme sa ho pokúsiť nájsť potom sa nabudúce vrátiť silnejší a lepší," dodala.

Čínska hviezda uviedla, že napriek trpkému sklamaniu si z postupu do finále môže vziať pozitíva: "Áno, cítim to. Všeobecne sa zlepšujem kúsok po kúsku. Samozrejme, že Sabalenková je jednou z najťažších súperiek, s akými som sa stretla. Myslím si však, že sa musím ešte zlepšiť, aby som nabudúce dokázala čeliť takýmto situáciám," vyjadrila odhodlanie.