Slovenky spoznali poradie domácich súbojov so Slovinkami, jednotky sa stretnú v sobotu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky spoznali poradie domácich súbojov so Slovinkami, jednotky sa stretnú v sobotu
Slovenky sa predstavia na domácej pôde.
Slovenky sa predstavia na domácej pôde.TASR
Štvrtkový žreb kvalifikačného stretnutia Pohára Billie-Jean Kingovej v bratislavskom NTC rozhodol o poradí zápasov. Piatkový program otvorí domáca jednotka a slovinská dvojka, sobota sa začne duelom líderiek oboch tímov.

Slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a slovinská dvojka Ela Nala Miličová nastúpia v piatok od 15:00 proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu PBJK. V druhom singli si na harde v NTC zmerajú sily Viktória Hrunčáková a Veronika Erjavecová

Sobotňajší program otvorí od 12:00 súboj tímových jednotiek Schmiedlovej a Erjavecovej. Nasledovať bude zápas dvojok Hrunčákovej a Miličovej. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hrunčáková a Mihalíková, v slovinskom drese by sa mali predstaviť Lovričová a Potočniková

Víťazný tím bratislavských súbojov postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville. Slovinky pricestovali bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Tamary Zidanšekovej a Kaji Juvanovej.

"Nebolo to jednoduché rozhodovanie, všetky štyri hráčky sú v dobrej forme. Rozhodol som sa napokon pre Kaju a Viki aj na základe počtu odohratých zápasov v tejto tímovej súťaži a skúseností. Dúfam, že obe ukážu na kurte kvalitu," vravel Lipták.

Ako prvá zo Sloveniek pôjde do boja Schmiedlová.
Ako prvá zo Sloveniek pôjde do boja Schmiedlová.TASR

Schmiedlová počítala s tým, že bude líderkou slovenského tímu: "Dúfam, že to s Viki zvládneme a po prvom dni budeme viesť 2:0. Slovinky v žiadnom prípade nemôžeme podceniť. Pre mňa sú neznámou, nestretávala som sa s nimi na turnajoch. Platí to aj o mladej Miličovej, ktorú skôr poznajú naše juniorky, takže skúsim o nej zistiť nejaké informácie. Na papieri sme favoritkami, no musíme to potvrdiť na kurte."

Hrunčáková je rada, že nastúpi na dvorec ako druhá. "Priznám sa, že radšej hrám druhá. Teší ma, že to takto vyšlo. Dúfam, že Kajka získa prvý bod a bude sa mi hrať ľahšie. S Erjavecovou som vlani prehrala na turnaji v Maribore v zápase, ktorý som mala dobre rozbehnutý. V domácom prostredí sa pokúsim o odplatu. Verím, že ak predvediem svoju hru, podarí sa mi ju zdolať," uviedla.

Kvalifikačný duel PBJK Slovensko - Slovinsko:

Piatok od 15:00: Schmiedlová - Miličová, Hrunčáková - Erjavecová

Sobota od 12:00: Schmiedlová - Erjavecová, Hrunčáková - Miličová

Hrunčáková, Mihalíková - Lovričová, Potočniková