Slovenky majú postup na finálový turnaj na dosah. Po Schmiedlovej uspela aj Hrunčáková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky majú postup na finálový turnaj na dosah. Po Schmiedlovej uspela aj Hrunčáková
Aktualizované
Schmiedlová vyprevadila svoju súperku z kurtu za hodinu a štyridsať minút.
Schmiedlová vyprevadila svoju súperku z kurtu za hodinu a štyridsať minút.TASR
Slovenské tenistky sú blízko k postupu na novembrový finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville. Po úvodnom dni kvalifikačného duelu proti Slovinsku vedú na harde v bratislavskom NTC 2:0. O druhý bod pre domáce farby sa zaslúžila Viktória Hrunčáková (25), ktorá zdolala slovinskú jednotku Veroniku Erjavecovú (24) 6:1, 5:7, 6:3.

Schmiedlová - Miličová 6:4, 6:3

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s 18-ročnou Miličovou, keď dvakrát stratila podanie a prehrávala 1:3. Mladá Slovinka nemala čo stratiť, riskovala a v piatom geme si vypracovala tri možnosti na potvrdenie brejku. Schmiedlová však získala päť fiftínov za sebou, následne vyrovnala na 3:3 a záver setu bol v jej réžii. Za stavu 4:4 opäť prelomila Miličovej servis a v desiatom geme premenila druhý setbal.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Na začiatku druhého dejstva si slovenská jednotka po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s rebríčkovo oveľa nižšie postavenou súperkou už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme využila po presnom bekhendovom longlajne tretí mečbal a dosiahla jubilejné 10. singlové víťazstvo v prestížnej ženskej tímovej súťaži.

Hrunčáková - Erjavecová 6:1, 5:7, 6:3

Hrunčáková začala ako z partesu, dvakrát prelomila podanie súperky a v prvom sete si vybudovala rozhodujúci náskok 5:0. Slovenka skvele returnovala, vo výmenách dokázala Erjavecovú zatlačiť do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. Slovinka odvrátila hrozbu kanára, no Hrunčáková pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý setbal.

V druhom dejstve Erjavecová zlepšila podanie a držala s Hrunčákovou krok. Za stavu 3:2 sa aj vďaka dvom víťazným returnom prepracovala k trom brejkbalom, Hrunčáková si však podržala servis, čo ju povzbudilo. V siedmom geme zobrala Erjavecovej servis a za stavu 5:3 mala k dispozícii dva mečbaly. Erjavecová ich však odvrátila, v ďalších minútach získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Hrunčákovej odišlo prvé podanie, za stavu 5:6 spravila tri dvojchyby. Pred rozhodujúcim dejstvom sa Slovenka zmobilizovala a v jeho úvode viedla 2:0. Erjavecová síce otočila na 3:2, no za stavu 3:3 v Tildenovom geme opäť prišla o servis a Hrunčáková už šancu na zisk druhého bodu z rúk nepustila. Za stavu 5:3 využila po víťaznom bekhende tretí mečbal a odplatila Slovinke vlaňajšiu prehru z turnaja ITF v Maribore.