Houston videl najdlhší zápas v histórii turnaja, Šramková v Španielsku dohrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Houston videl najdlhší zápas v histórii turnaja, Šramková v Španielsku dohrala
Šramková sa do semifinále nepozrie.
Šramková sa do semifinále nepozrie.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 5. apríla?

23:10 - Jessica Pegulová a Viktoria Azarenková zviedli v Charlestone dramatickú štvrťfinálovú bitku. Američanka bola trikrát jednu loptičku od zisku setu a dvoch brejkbalov a potom dvakrát stratila brejk v rozhodujúcom sete. Za stavu 5:4 nevyužila štyri mečbaly, tri v rade, a potom Bieloruska predviedla rovnaké zlyhanie v tajbrejku. Nasadená jednotka napokon zvíťazila 6:4, 3:6, 7:6 a o svoje prvé tohtoročné finále si zahrá s Dariou Kasatkinovou.

21:40 - Rebecca Šramková sa na challengerovom podujatí v La Bisbal D'Emporda do semifinále nepozrie. V dueli s domácou Rebekou Masárovou ťahala za kratší koniec v pomere 2:6, 6:4 a 2:6.

21:28 - Casper Ruud pokračuje v obhajobe svojho jediného minuloročného triumfu v Estorile. Najväčší favorit a najvyššie nasadený hráč nedal šancu ani Mártonovi Fucsovicsovi a Maďara zdolal 6:3, 6:2. V semifinále sa stretne s Pedrom Martínezom.

Zostrih stretnutia Ruud - Fucsovics
Flashscore

20:30 - Štvrtý nasadený argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP v Houstone po skreči svojho amerického súpera Michaela Mmoha.

19:17 - Matteo Berrettini si na antuke v Marrákeši zahral svoje prvé štvrťfinále na najvyššom okruhu po 13 mesiacoch a aj vďaka odvrátenému setbalu zdolal svojho krajana Lorenza Sonega 6:3, 7:6. Bývalý šiesty hráč sveta, ktorý sa vracia po zdravotnej pauze, vyzve vo svojom prvom semifinále na tejto úrovni od októbra 2022 Mariana Navoneho alebo Aleksandara Vukiča. 

17:47 - Cristian Garín zdolal v Estorile poslednú domácu nádej Nuna Borgesa 6:2, 7:6, prerušil sériu štyroch štvrťfinálových neúspechov a presne po dvoch rokoch postúpil do semifinále turnaja ATP. O svoje prvé finále na vrcholnom turné od triumfu v Santiagu v marci 2021 sa stretne s Hubertom Hurkaczom.

17:21 - Pavel Kotov pricestoval do Marrákeša s tohtoročnou mizernou bilanciou 4:6, no napriek tomu sa mu podarilo obhájiť minuloročnú semifinálovú účasť. Vo štvrťfinále ruský tenista deklasoval 6:1, 6:2 kvalifikanta a bývalú svetovú deviatku Fabia Fogniniho 6:1, 6:2 a o svoje druhé finále na okruhu ATP v kariére bude usilovať proti obhajcovi titulu Robertovi Carballésovi.

Zostrih stretnutia Kotov - Fognini.
Flashscore

15:52 - Roberto Carballés prekonal v Marrákeši debutanta vo štvrťfinále turnaja ATP Nicolasa Morena De Alborana 6:4, 4:6, 6:4 a pokračuje v obhajobe vlaňajšieho triumfu. O svoje tretie finále na najvyššom okruhu sa stretne s Fabiom Fogninim alebo Pavlom Kotovom.

14:56 - Hubert Hurkacz sa na podujatí ATP 250 v Estorile prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále antukového turnaja na najvyššom okruhu. Desiaty hráč sveta si vo štvrťfinálovej fáze poradil 7:6, 6:4 s neskúseným Pablom Llamasom a o prvé tohtoročné finále si zahrá s Cristianom Garínom alebo domácim Nunom Borgesom.

11:49 - Tenisový turnaj I.ČLTK Prague Open sa v roku 2024 neuskutoční. Organizátori vo štvrtok oznámili organizácii ATP, že podujatie v tomto roku pre finančnú neistotu neprebehne. Podobne už pred týždňom zrušili svoj turnaj kategórie ATP Challenger na pražskej Sparte.

08:57 - Rebeccu Šramkovú čaká na challengerovom podujatí v La Bisbal D'Emporda štvrťfinálový súboj. Na španielskej antuke vyzve domácu hráčku Rebeku Masarovú. Štart duelu je naplánovaný na 17:45. Obe tenistky si zmerali sily nedávno v Miami, z výhry sa vtedy tešila Slovenka.

07:54 - Jordan Thompson na antuke v texaskom Houstone zdolal v najdlhšom stretnutí histórie turnaja až po odvrátení troch mečbalov a 3 hodinách 35 minútach boja 4:6, 7:6, 7:6 domáceho Aleksandara Kovačeviča, ktorému oplatil nedávnu porážku z Acapulca, a postupom do štvrťfinále vyrovnal svoje antukové maximum práve z Houstonu 2019. O celkovo siedme semifinále a už tretie v tejto sezóne sa 29-ročný Austrálčan pobije s obhajcom titulu, ktorým je Tiafoe.

07:40 - Nižšie spomínaná Bouzková vyzve vo svojom prvom antukovom štvrťfinále v Bogote Lauru Siegemundovú, ktorú na tvrdom povrchu v Miami 2022 zmietla (6:1, 6:2) a v Dauhe 2023 (6:1, 6:1). Nemka zdolala v druhom kole v Kolumbii Francescu Jonesovú z Veľkej Británie 6:7, 6:4, 6:2.

06:02 - Marie Bouzková nestratila na svojom prvom tohtoročnom antukovom podujatí set ani so svojou druhou súperkou. V druhom kole, na ktoré musela pre dážď čakať niekoľko hodín, napokon zdolala Američanku Hailey Baptisteovú 6:3, 6:4, hoci v druhom sete prišla o náskok dvoch brejkov. Česká tenistka sa počas 103 minút dopustila iba štyroch nevynútených chýb a prvýkrát po sérii siedmich nepodarených turnajov vyradila dve súperky za sebou. 

05:27 - Danielle Collinsová po sobotňajšom životnom triumfe na turnaji WTA 1000 v Miami pokračuje v životnej jazde aj na "päťstovke" v Charlestone. Tridsaťročná Američanka, ktorá po sezóne ukončí profesionálnu kariéru, vo štvrtok na domácej antuke zvládla dokonca dva zápasy počas jedného dňa, keď vyradila dve bývalé šampiónky. Pár hodín po obhajkyni titulu Ons Džabúrovej si poradila aj s krajankou Sloane Stephensovou, ktorú zmietla dvakrát 6:2 a pripísala si 10. víťazstvo v rade. O svoje len tretie a zatiaľ najväčšie semifinále na antuke si zahrá s Belgičankou Elise Mertensovou.

05:23 - Frances Tiafoe na domácej antuke v Houstone zdolal Jamesa Duckwortha 6:2, 6:7, 7:5. Američan nastrieľal 15 es, nečelil jedinému brejkbalu a vykročil za premiérovým obhájením triumfu z predchádzajúcej sezóny. O ešte len druhú tohtoročnú minisériu dvoch výhier po sebe sa 26-ročný tenista pobije s ďalším Austrálčanom Jordanom Thompsonom alebo krajanom Aleksandarom Kovacevicom.

05:18 - Veronika Kudermetovová na zelenej antuke v Charlestone porazila v dueli hráčok druhej svetovej desiatky 7:5, 6:1 Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiaovú a prvýkrát od minuloročného triumfu v Tokiu a následnej šnúre 11 nepodarených turnajov vyhrala dva súboje v rade. Vo štvrťfinále sa ruská šampiónka z roku 2021 stretne s Grékyňou Mariou Sakkariovou.

05:13 - Druhá nasadená Tatiana Mariaová na antuke v kolumbijskej Bogote, kde v predchádzajúcich dvoch sezónach získala dva z troch titulov na okruhu WTA, neprehrala už 14 zápasov v rade. V druhom kole 36-ročná Nemka porazila 2:6, 6:0, 6:2 Argentínku Juliu Rieraovú a prvýkrát od vlaňajšieho septembra a nepodarenej sérii 13 turnajov vyhrala dva duely po sebe. Vo štvrťfinále vyzve domácu Camilu Osoriovú.