Potvrdené. Turnaj majsteriek sa bude hrať v Saudskej Arábii až do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrdené. Turnaj majsteriek sa bude hrať v Saudskej Arábii až do roku 2026

Saudskoarabský minister športu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.
Saudskoarabský minister športu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.Reuters
Turnaj majsteriek sa bude podľa očakávaní konať v Rijáde, ktorému bolo pridelené záverečné podujatie sezóny 2024 až 2026. Vo štvrtok to na svojej webovej stránke potvrdila Ženská tenisová asociácia WTA.

Minulý rok sa Turnaj majsteriek konal v kritizovanom Cancúne. Presun do Rijádu oznámil v polovici marca promotér Tomáš Petera, ktorý sa uchádzal o usporiadanie podujatia teraz aj v minulej sezóne. Tento rok ho chcel priviesť do Ostravy a ďalšie tri ročníky do Prahy.

"Rijád bol vybraný po niekoľkomesačnom dôkladnom zvážení viacerých ponúk a tiež po konzultáciách s hráčkami," uvádza sa vo vyhlásení WTA. Tohtoročný ročník Turnaja majsteriek sa uskutoční od 2. do 9. novembra.

"Usporiadanie ženského turnaja takéhoto rozsahu a profilu je pre tenis v Saudskej Arábii určujúcim momentom. Finále WTA má silu inšpirovať ďaleko za hranicami tohto športu, najmä naše mladé dievčatá a ženy," povedal saudskoarabský minister športu princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud pre agentúru Reuters.

Slávne tenistky Martina Navrátilová a Chris Evertová sa v januári vyslovili proti presunu turnaja do Saudskej Arábie. Poukázali na porušovanie ľudských práv a diskrimináciu žien i homosexuálov v tejto moslimskej krajine. Krajina však obvinenia z porušovania ľudských práv odmieta a tvrdí, že jej zákony chránia národnú bezpečnosť.