Collinsová vyradila obhajkyňu, Wawrinkov koniec v 2. kole a Monfils nevyužil tri mečbaly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Collinsová vyradila obhajkyňu, Wawrinkov koniec v 2. kole a Monfils nevyužil tri mečbaly
Na jedenástich turnajoch v rade nevyhral Stan Wawrinka viac ako jeden zápas.
Na jedenástich turnajoch v rade nevyhral Stan Wawrinka viac ako jeden zápas.Profimedia/Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. apríla?

22:00 -  Gaël Monfils skončil svoj prvý jarný antukový turnaj v druhom kole. Francúzsky veterán prehral v Estorile s Mártonom Fucsovicsom 6:1, 1:6, 5:7, hoci mal tri mečbaly na returne a vyhral všetky tri predchádzajúce zápasy. Maďar vo svojom prvom tohtoročnom štvrťfinále vyzve obhajcu titulu Caspera Ruuda.

20:40 - Jessica Pegulová vo svojom úvodnom zápase na zelenej antuke v Charlestone bojovala s Amandou Anisimovovou dve a pol hodiny a po obrate vyhrala. V osemfinále však nasadená jednotka deklasovala Magdu Linetteovú za hodinu hry dvakrát 6:2 a postúpila do štvrťfinále. O vyrovnanie minuloročného výsledku sa stretne buď s Victoriou Azarenkovou alebo krajankou Taylor Townsendovou.

20:05 - Stan Wawrinka ukončil svoj debut na antuke v Marrákeši v druhom kole. Trojnásobný grandslamový šampión a bývalá svetová trojka nedotiahol vedenie setu a brejku. Prehral 6:3, 5:7, 2:6 s rozbehnutým Mariánom Navonom a na jedenástich turnajoch v rade nevyhral viac ako jeden zápas. Argentínsky finalista nedávnej päťstovky v Riu de Janeiro sa vo štvrťfinále stretne s Aleksandarom Vukičom alebo Sebastianom Ofnerom.

19:10 - Danielle Collinsová v zápase druhého kola na zelenej antuke v Charlestone prišla o 17 víťazných setov, ale svoju sériu bez prehry predĺžila na deväť zápasov. Šampiónka z Miami zdolala obhajkyňu titulu Ons Džabúrovú 6:3, 1:6, 6:3 a v osemfinále sa v ten istý deň stretne so svojou krajankou a ďalšou bývalou šampiónkou Sloane Stephensovou.

18:30 - Španielsky tenista Rafael Nadal odložil svoj návrat na ATP Tour a odhlásil sa aj z turnaja Masters v Monte Carle, ktorý sa začína v nedeľu. Dvadsaťdva násobný grandslamový šampión nehral súťažný zápas od januárového turnaja v Brisbane. Čítajte viac.

15:35 - Roberto Carballés si zahrá vo štvrťfinále prvýkrát od januára, tretí rok po sebe sa na obľúbenom antukovom podujatí v Marrákeši dostal medzi osem najlepších. Obhajca titulu v druhom kole porazil nasadenú trojku Daniela Evansa 6:4, 7:6 a v snahe zopakovať minuloročný triumf sa stretne buď s Davidom Goffinom, alebo Nicolasom Morenom De Alboranom.

15:17 - Dominic Thiem nenájde východisko zo svojej dlhodobej krízy ani na prebiehajúcom podujatí ATP 250 v Estorile. Grandslamový šampión a bývalý tretí hráč sveta, ktorý v prípade zlých výsledkov tento rok ukončí kariéru, vypadol v portugalskej metropole v druhom kole po prehre 4:6, 6:7 s veteránom Richardom Gasquetom. Po prehre v súboji bývalých členov TOP 10 si zhoršil svoju sezónnu bilanciu na 6:6.

15:05 - Hubert Hurkacz vstúpil do antukovej jari na podujatí ATP 250 v Estorile. V úvodnom dejstve zmazal manko 3:5 a napokon zdolal kvalifikanta Jana Choinského 7:6, 6:4. Vo svojom prvom antukovom štvrťfinále od Madridu 2022 sa druhý nasadený hráč a svetová desiatka stretne s Pablom Llamasom alebo Davidom Jordáom.

Zostrih zápasu Hurkacz - Choinski.
Flashscore

06:04 - Ruska Jekaterina Alexandrovová, ktorá minulý týždeň v Miami deklasovala svetovú jednotku Igu Swiatekovú a Jessicu Pegulovú, nezvládla úvod antukovej jari. V Charlestone 15. hráčka svetového rebríčka prehrala 5:7, 2:6 s domácou Taylor Townsendovou, ktorej sa tak podarilo odplatiť dve trojsetové prehry z minulého roka.

06:00 - Najvyššie nasadený Američan Ben Shelton porazil v domácom úvodnom vystúpení v Houstone Belgičana Zizoua Bergsa 3:6, 6:4, 6:3 a jediné víťazstvo mu stačilo na premiérový postup do štvrťfinále antukového turnaja ATP. V ňom sa svetová šestnástka stretne s krajanom Brandonom Nakashimom (H2H 0:0).

05:56 - Veronika Kudermetovová zdolala na zelenej antuke v Charlestone domácu Shelby Rogersovú 7:6, 6:4, vyrovnala stav vzájomných zápasov na 2:2 a pripísala si len piate víťazstvo v sezóne. Šampiónka z roku 2021 si zahrá s Beatriz Haddadovou Maiovou o prvú minisériu dvoch víťazstiev za sebou od jej vlaňajšieho triumfu v Tokiu a následnej série 11 nevydarených turnajov.

05:51 - Svetová dvadsiatka Emma Navarrová porazila svoju úvodnú súperku aj na svojom deviatom turnaji v tomto roku. Na domácej pôde v Charlestone 22-ročná Američanka vo svojom prvom zápase na antuke zdecimovala krajanku Katie Volynetsovú dvakrát 6:1 a pripísala si 21. víťazstvo v sezóne. O štvrťfinále si zahrá proti Rumunke Jaqueline Cristianovej (H2H 0:0).

05:47 - Darja Kasatkinová odohrala na úvod turnaja WTA 500 v Charlestone divoký zápas. Ruská šampiónka z roku 2017 bola prvýkrát v tejto sezóne dostala kanára, no tretíkrát v kariére a prvýkrát proti inej súperke ako Angelique Kerberovej dokázala takýto zápas vyhrať, keď zdolala domácu Ashlyn Kruegerovú 6:3, 0:6, 6:1. V boji o štvrťfinále, kde doposiaľ nechýbala ani raz pri štyroch vystúpeniach v tomto dejisku, sa stretne s Ukrajinkou Kalininovou (H2H 3:1).

01:11 - Bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková sa na päťstovke v Charlestone úspešne vyrovnala s vrtochmi počasia. Vo svojom prvom tohtoročnom vystúpení na antuke deklasovala Talianku Elisabettu Cocciarettovú, ktorá pred troma týždňami ovládla podujatie WTA 125 v Južnej Karolíne, 6:1, 6:2.

01:05 - S takmer sedemhodinovým meškaním sa začal stredajší program na turnaji WTA 500 v Charlestone a dlhé čakanie na zápas nesedelo bývalej svetovej jednotke Caroline Wozniackej. Dánska šampiónka z roku 2011 po úvodnom jasnom víťazstve prehrala v druhom kole 2:6, 3:6 s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou, na ktorú nestačila ani na predchádzajúcom podujatí v Miami, kde dokonca nevyužila mečbal.

00:57 - Slovenka Tereza Miháliková nepostúpila do štvrťfinále štvorhry v Charlestone, keď spolu s brazílskou partnerkou Ingrid Gamarrovou Martinsovou podľahli poľsko-čínskemu duu Linettová-Šuaj za 61 minút 1:6, 2:6. 

00:30 - Fabio Fognini zdolal na antuke v Marrákeši najvyššie nasadeného Lasla Djereho zo Srbska 7:6, 2:6, 6:4, vyrovnal stav vzájomných súbojov na 2:2 a po štvrtom trojsetovom víťazstve v rade postúpil prvýkrát v tejto sezóne do štvrťfinále. Tridsaťšesťročný taliansky kvalifikant sa v ňom stretne s Rusom Pavlom Kotovom (H2H 0:0).