Rozbehnutá Collinsová zvládla v Charlestone rýchly presun i náročný prechod na antuku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozbehnutá Collinsová zvládla v Charlestone rýchly presun i náročný prechod na antuku
Danielle Collinsová vyhrala už 16 setov v rade.
Danielle Collinsová vyhrala už 16 setov v rade.Profimedia
Necelých 72 hodín po životnom triumfe na tvrdom povrchu v Miami zvládla Danielle Collinsová (30) náročný prechod na antuku proti húževnatej súperke. Americká tenistka hrajúca svoju poslednú sezónu si na domácej pôde v Charlestone poradila s bývalou svetovou dvojkou Paulou Badosovou (26) zo Španielska v dvoch setoch. Vyhrala ôsmy zápas v rade a vybojovala si súboj s obhajkyňou titulu Ons Džabúrovou (29).

Collinsová - Badosová 6:1, 6:4

Danielle Collinsová v sobotu ovládla turnaj WTA 1000 na tvrdom povrchu v Miami a osladila si rozlúčkovú sezónu tretím a životným triumfom. Okrem večere v gréckej reštaurácii s priateľmi však na veľké oslavy či oddych nebol čas. Cez celú krajinu sa presunula do Charlestonu, kde už v utorok úspešne absolvovala prechod na pomalší povrch.

Tridsaťročná Američanka naskočila na víťaznú vlnu z Floridy vo svojom prvom tohtoročnom zápase na antuke. Bývalú svetovú dvojku Paulu Badosovú, ktorá sa v predchádzajúcich troch sezónach dostala v Charlestone vždy aspoň do štvrťfinále, prekonala 6:1, 6:4 a svoju bilanciu proti o štyri roky mladšej Španielke vylepšila na 2-0.

Badosová, ktorá v uplynulých mesiacoch zápasila so zlomeným stavcom, zranením lýtka či priťahovača, prehrala 11 z úvodných 12 fiftínov a servis udržala až za stavu 1:6 a 1:3. Nadýchla sa k obratu, ale na ten nemala. Collinsová za stavu 6:1 a 4:3 odvrátila brejkbal a zabránila tomu, aby sa zápas predĺžil či vážnejšie skomplikoval.

"Nebolo to pre mňa ľahké a bolo to dosť hektické. V nedeľu som strávila päť hodín cestovaním do rodného mesta a vyspala som sa vo svojej posteli. V pondelok som priletela do Charlestonu a už som len dostávala antuku pod nohy. Nechcela som však vynechať tento turnaj mojej poslednej sezóny," povedala Collinsová o vydarenom presune na antuku.

Záver zápasu na netradičnom zelenom podklade prerušili zdravotné problémy čiarového rozhodcu, ktorý skolaboval a kurt opustil na nosidlách. "Zlomilo mi to srdce, takmer som sa rozplakala. Musela som sa vrátiť do pôvodného stavu. Vyzerá to však, že je v poriadku a to je hlavné," doplnila Collinsová, bývalá svetová sedmička a momentálne 22. hráčka rebríčka.

Finalistka Australian Open 2022 vyhrala osem zápasov a 16 setov v rade, pričom celkovo stratila len 37 gemov. Svoju tohtoročnú bilanciu zlepšila na 17-7 a v rebríčku na sezónu 2024 jej patrí 6. miesto, čo jej zabezpečuje účasť na Turnaji majsteriek.

Štvrťfinalistka z roku 2019 vyzve v druhom kole semifinalistku z roku 2021, finalistku z roku 2022, minuloročnú šampiónku a tohtoročnú nasadenú dvojku Ons Džabúrovú. S Tunisankou, ktorá v tejto sezóne vyhrala len dva zo siedmich stretov, má bilanciu 2-1.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

"Každý má svoj spôsob, ako ukončiť kariéru. Chcem hrať svoj najlepší tenis," zdôraznila Američanka, ktorá po sezóne ukončí kariéru. Túži si založiť rodinu, čo jej už niekoľko rokov komplikuje reumatoidná artritída.

"Žijem s chronickým zápalovým ochorením, ktoré ovplyvňuje schopnosť otehotnieť. Je to hlboko osobná situácia. Z času na čas to vysvetľujem. Nakoniec je to moja voľba. Ide oveľa viac ako len o tenis a kariéru. Kariéra ma baví, užívam si ju, ale je to naozaj veľké životné rozhodnutie a malo by to byť celkom pochopiteľné," uviedla Collinsová počas turnaja v Miami.