Wozniacká opäť prehrala s Kalininovou, Azarenková v daždivom Charlestone nezaváhala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniacká opäť prehrala s Kalininovou, Azarenková v daždivom Charlestone nezaváhala
Caroline Wozniacká si v Charlestone štvrté finále nezahrá.
Caroline Wozniacká si v Charlestone štvrté finále nezahrá.Profimedia
Dve bývalé svetové jednotky a tenisové matky hrali v stredu v Charlestone, ktorý dlho sužoval dážď. Kým bývalá šampiónka Caroline Wozniacká (33) z Dánska podľahla Ukrajinke Anheline Kalininovej (27) druhýkrát za sebou, Bieloruska Viktoria Azarenková (34) rozdrvila Talianku Elisabettu Cocciarettovú (23).

Wozniacká - Kalininová 2:6, 3.6

Caroline Wozniacká na piatom zo šiestich tohtoročných turnajov nevyhrala viac ako jeden zápas, pričom na druhom podujatí v rade skončila v druhom kole na rakete Anheliny Kalininovej. Kým pred dvoma týždňami v Miami prehrala až po trojsetovej bitke a nevyužitom mečbale, v Charlestone nemala šancu a s Ukrajinkou prehrala po 81 minútach 2:6, 3:6.

Tridsaťtriročná Dánka, ktorá vlani v lete obnovila kariéru po pôrode dvoch detí a po viac ako troch rokoch, hrala na svojom prvom antukovom turnaji od Roland Garros 2019, pričom v prvom kole stratila jediný gem s Mccartney Kesslerovou. V druhom dueli, ktorý sa začal s takmer sedemhodinovým meškaním pre dážď, však nastúpila s obviazaným ľavým lýtkom a so zdravotným hendikepom nestačila na 33. hráčku sveta Kalininovú.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

O šesť rokov mladšej Ukrajinke dokázala vziať podanie až v samom závere, keď premenila prvý brejkbal, ale potom si už piatykrát neudržala servis a turnaj, ktorý vyhrala pred 13 rokmi a trikrát hrala vo finále, sa pre ňu prvýkrát skončil pred štvrťfinále.

"V Miami sme hrali 3 hodiny a 20 minút a bolo to veľmi náročné. Ona mala mečbal, ja som bola celý zápas dole... Dnes bol povrch úplne iný a ja som na antuke lepšie využila svoje silné stránky ako v Miami," povedala Kalininová, ktorá si vlani na antuke zahrala finále turnaja WTA 1000 v Ríme.

O postup do štvrťfinále si Kalininová zahrá s ďalšou bývalou šampiónkou Dariou Kasatkinovou, s ktorou má vzájomnú bilanciu 1:3. Ruska, šampiónka z roku 2017 v obľúbenom Charlestone, kde nechýbala vo štvrťfinále ani pri jednej zo svojich štyroch predchádzajúcich účastí, schytala v tomto roku prvý raz kanára, no tretíkrát v kariére a prvýkrát proti inej súperke ako Angelique Kerberovej dokázala takýto zápas vyhrať. Svetová jedenástka zdolala domácu hráčku Ashlyn Kruegerovú 6:3, 0:6, 6:1.

Azarenková - Cocciarettaová 6:1, 6:2

Na druhej strane, s vrtochmi počasia sa na päťstoveke v Charlestone úspešne vyrovnala ďalšia bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková. Talianku Elisabettu Cocciarettovú, ktorá pred tromi týždňami ovládla podujatie WTA 125 v Južnej Karolíne, deklasovala 6:1, 6:2 pri jej prvom tohtoročnom vystúpení na antuke. Stretnutie sledoval aj jej sedemročný syn Leo.

Tridsaťštyriročná Bieloruska debutovala v Charlestone v roku 2008, tento rok však na netradičnej zelenej antuke v Južnej Karolíne štartuje len štvrtý raz a bude bojovať o svoje premiérové štvrťfinále. Jej súperkou oň bude domáca Taylor Townsendová (H2H 0:0).

Američanka v druhom kole zdolala svetovú pätnástku Jekaterinu Alexandrovovú 7:5, 6:2. Tá vo svojom prvom tohtoročnom dueli na antuke nenadviazala na týždeň staré víťazstvá nad svetovou jednotkou Igou Swiatekovou ani Jessicou Pegulovou. Townsendová tak odplatila Ruske dve trojsetové prehry z minulého roka.

Navarrová - Volynetsová 6:1, 6:1

Svetová dvadsiatka Emma Navarrová aj na svojom deviatom turnaji v tomto roku zdolala svoju úvodnú súperku. Dvadsaťdvaročná Američanka na domácej pôde v Charlestone deklasovala krajanku Katie Volynetsovú dvakrát 6:1 a vo svojom prvom zápase na antuke si pripísala 21. víťazstvo v sezóne. V osemfinále si zahrá proti Rumunke Jaqueline Cristianovej (H2H 0:0).

Stredajší program sa pre dážď začal až o 17:45 s takmer sedemhodinovým meškaním a štyri bitky 3. kola odložili na štvrtok. Elina Svitolinová ani Sloane Stephensová sa na kurt vôbec nedostali a diváci nevideli ani súboj obhajkyne titulu Ons Džabúrovej s víťazkou titulu z Miami Danielle Collinsovou.