Jeden zlý gem znamená koniec. Gombos o titul v Bratislave nezabojuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jeden zlý gem znamená koniec. Gombos o titul v Bratislave nezabojuje
Gombos v Bratislave titul nezíska.
Gombos v Bratislave titul nezíska.TASR
Slovenský tenista Norbert Gombos (33) nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V druhom kole prehral s ukrajinským kvalifikantom Iľjom Marčenkom (36) 6:4, 3:6, 5:7.

Marčenko sa v boji o semifinále stretne s Jorisom de Loorem. Belgičan, ktorý v prvom kole zdolal najlepšieho slovenského singlistu Alexa Molčana, si poradil vo štvrtok aj s Benjaminom Hassanom z Libanonu 6:3, 6:4.

Marčenko - Gombos 4:6, 6:3, 7:5

V úvode zápasu si obaja hráči držali podanie do stavu 2:2. Gombos sa dostal k prvému brejkbolu v piatej hre, využil ho a následne ho potvrdil na vlastnom servise. Slovenský reprezentant náskok nepustil a set zakončil esom. Diváci mohli na centri v NTC sledovať dlhé výmeny a prvé štyri gemy druhého dejstva trvali viac ako 20 minút.

Marčenko v šiestej hre prvýkrát prelomil podanie súpera a za stavu 5:3 využil na vlastnom servise druhý setbal. Rozhodujúci tretí set priniesol vyrovnaný priebeh, Gombos však za stavu 5:5 prišiel o servis a Marčenko dotiahol stretnutie do úspešného konca.

"Bol to tesný zápas. Mal som smolu za stavu 5:5 v treťom sete, to rozhodlo. Dal som do toho všetko, súper však veľmi dobre servoval a nedal mi veľa brejkových šancí. V dôležitých momentoch si pomohol servisom, nič sa nedá robiť. Som sklamaný, keďže som prehral v druhom kole. Hral som výborný prvý zápas, teraz to nebolo také dobré, ale bol to iný súper a deň."

"Začal som veľmi dobre, no potom som zahral jeden zlý gem, on dobre zareturnoval a udržal si servis až do konca. Možno keby som mal trocha šťastia v treťom sete, no nedá sa nič robiť. Trénujeme spolu s Iľjom a dnes podával nad svoje pomery," povedal Gombos po súboji.

Zo Slovákov sa tak vo štvrťfinále predstaví iba Lukáš Klein, ktorý zdolal Fína Otta Virtanena 6:4, 6:4. Jeho ďalší súper bude víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným Rakúšanom Dominicom Thiemom a Gabrielom Diallom z Kanady.