Djokovič, Murray, Medvedev a Alcaraz. Dimitrov dokáže zaskočiť najväčšie hviezdy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič, Murray, Medvedev a Alcaraz. Dimitrov dokáže zaskočiť najväčšie hviezdy
Aktualizované
Dimitrov pokračuje v jazde na Masters.
Dimitrov pokračuje v jazde na Masters.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 12. októbra?

22:00 - Svetová sedmička Ons Džabúrová odstúpila z turnaja WTA 500 v Čeng-čou krátko po dnešnom úspešnom štvrťfinále pre zranenie pravého kolena. "Je mi veľmi ľúto, že musím odstúpiť, pretože moje koleno nie je stopercentné. Musím však povedať, že som si to tu užila a dúfam, že sa sem ešte vrátim," povedala Tunisanka s odkazom na svoj blížiaci sa štart na Turnaji majsteriek. Zo semifinále postúpila bez boja Darja Kasatkinová, ktorá si v sobotu zahrá o finále buď proti Barbore Krejčíkovej, alebo Lesji Tsurenkovej.

21:00 - Rakúsky tenista Dominic Thiem prekvapujúco vypadol v 2. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Najvyššie nasadený hráč a šampión US Open z roku 2020 prehral s Gabrielom Diallom z Kanady 1:6, 6:4, 6:7 (5).

18:50 - Slovenský tenista Norbert Gombos nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V druhom kole prehral s ukrajinským kvalifikantom Iľjom Marčenkom 6:4, 3:6, 5:7. Čítajte viac.

16:38 - Slovák Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V druhom kole zdolal Fína Otta Virtanena 6:4, 6:4. Čítajte viac.

15:47 - Američan Maxime Cressy postúpil do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Siedmy nasadený hráč zdolal v druhom kole Mattea Martineaua z Francúzska v dvoch setoch 7:6 (4), 6:3.

V boji o semifinále nastúpi proti krajanovi Martinovi Dammovi, ktorý zvíťazil nad severomacedónskym reprezentantom Kalinom Ivanovským 6:3, 6:4. Na turnaji pokračuje aj Joris de Loore. Belgičan, ktorý v prvom kole zdolal najlepšieho slovenského singlistu Alexa Molčana, si poradil vo štvrtok aj s Benjaminom Hassanom z Libanonu 6:3, 6:4.

15:35 - Sebastian Korda zdolal v Šanghaji po takmer trojhodinovej bitke svojho krajana Bena Sheltona 6:7, 6:2, 7:6 a prvýkrát v kariére postúpil do semifinále turnaja Masters. Syn slávneho bývalého českého tenistu reprezentujúceho Spojené štáty americké sa o tretie tohtoročné, siedme celkové a najväčšie finále kariéry stretne s Hubertom Hurkaczom.

Zostrih súboja Korda - Shelton.
Flashscore

14:18 - Kateřina Siniaková sa vo štvrťfinále turnaja v Hongkongu stretne so šampiónkou z roku 2017 Anastasiou Pavľučenkovovou. Bývalá svetová jedenástka pokračuje v solídnych výkonoch z posledných mesiacov, v druhom kole zdolala druhú nasadenú Beatriz Haddadovú Maiovú 7:5, 1:6, 6:1 a vyhrala už siedmy zápas na tomto podujatí.

13:59 - Tunisanka Ons Džabúrová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Čeng-čou. Vo štvrtkovom osemfinálovom stretnutí zdolala v pozícii nasadenej štvorky Luciu Bronzettiovú z Talianska 6:3, 7:6 

Zostrih súboja Džabúrová - Bronzettiová.
Flashscore

12:53 - Na bratislavskom turnaji Slovak Open je štvorhra už bez Slovákov. Dvojica Miloš Karol - Peter Benjamin Privara nestačila v boji o semifinále na čisto nemeckú dvojicu Frantzen/Jebens po výsledku 6:4, 3:6 a 10:12 v skrátenom treťom sete. Duel trval 88 minút.

11:39 - Ľudmila Samsonovová na turnaji WTA 500 v Čeng-čou prekvapujúco skončila v druhom kole. Najvyššie nasadená Ruska podľahla 6:3, 2:6, 1:6 kvalifikantke Laure Siegemundovej, ktorá je v rebríčku takmer o 100 miest nižšie. Nemka sa vo štvrťfinále stretne s Jasminou Paoliniovou. Je isté, že finalistkou z dolnej polovice pavúka poľa bude nenasadená hráčka.

10:53 - Hubert Hurkacz zastavil senzačnú jazdu Fábiána Marozsána v Šanghaji po výsledku 4:6, 6:1, 6:3 a opäť si vylepšil svoje maximum na čínskom Masters. Víťaz februárového podujatia v Marseille sa bude usilovať o svoje iba druhé finále v aktuálnej sezóne, a to proti Benovi Sheltonovi alebo Sebastianovi Kordovi.

Zostrih zápasu Hurkacz - Maroszán.
Flashscore

10:04 - Jessica Pegulová pokračuje v Soule v útoku na svoj štvrtý triumf v kariére. Nasadená jednotka a najväčšia favoritka nestratila vo svojom druhom zápase ani set a nad Ashlyn Kruegerovou zvíťazila za 63 minút 6:3, 6:1. Vo štvrťfinále sa stretne s ďalšou krajankou Claire Liuovou.

Zostrih súboja Pegulová - Kruegerová.
Flashscore

08:10 - O postup do štvrťfinále na bratislavskom Slovak Open sa budú vo štvrtok snažiť dvaja domáci tenisti. Lukáš Klein vyzve (najskôr od 14:00) Fína Virtanena, po ňom sa na kurt postaví Norbert Gombos proti Ukrajincovi Marčenkovi.

06:40 - Bulhar Grigor Dimitrov štvrtýkrát v kariére - a zakaždým na turnaji Masters - porazil jednotku alebo dvojku rebríčka ATP. Prvý raz sa mu to podarilo v roku 2013, keď v Madride prekvapil Novaka Djokoviča.

Na ďalší cenný skalp potom čakal tri roky, v roku 2016 v Miami zdolal Andyho Murrayho. A pred stredajším víťazstvom nad Carlosom Alcarazom naposledy šokoval v 2021, keď postúpil na úkor Daniila Medvedeva v Indian Wells. Popri štyroch víťazstvách však Bulhar nazbieral aj 26 prehier proti najväčším hviezdam (hráčom TOP 2).

06:24 - Češka Marie Bouzková vyhrala v Soule nad Nemkou Evou Lysovou prvý set 6:1, po ktorom sa jej súperka vzdala pre zdravotné problémy. V len druhom tohtoročnom štvrťfinále si zahrá o prvé semifinále proti Číňanke Yue Yuan (h2h 0:0).

Zostrih súboja Bouzková - Lysová.
Flashscore