Molčan domácou jednotkou na Slovak Open, pozornosť bude pútať víťaz grandslamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan domácou jednotkou na Slovak Open, pozornosť bude pútať víťaz grandslamu
Molčan slovenskou jednotkou na Peugeot Slovak Open, pozornosť bude pútať víťaz grandslamu
Molčan slovenskou jednotkou na Peugeot Slovak Open, pozornosť bude pútať víťaz grandslamuProfimedia
V hlavnej súťaži tenisového Slovak Open (9.10. - 15.10.) sa predstavia minimálne traja domáci hráči. Priamo v hlavnej súťaži je Alex Molčan (25), dvaja Slováci dostanú voľnú kartu a ďalší môžu postúpiť z kvalifikácie. Tohtoročná edícia ja historicky najvyššie dotovaná, jednotkou je obhajca Márton Fucsovics (31) z Maďarska a pozornosť púta aj Rakúšan Dominic Thiem (30), víťaz grandslamového US Open z roku 2020.

Domáci tenisti majú za sebou nedávny triumf v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára nad Gréckom. Skalp domáceho lídra Stefanosa Tsitsipasa získal v Grécku práve Molčan, ktorý je na najväčšom slovenskom challengri štrnásty nasadený hráč. Druhý pod čiarou je Lukáš Klein, ktorý dostane spolu s Norbertom Gombosom voľnú kartu.

"Lukáš zatiaľ nie je v hlavnej súťaži, ale počítame s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa tam dostane po odhláškach. Zatiaľ počítame s jeho účasťou cez voľnú kartu," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii Miloslav Mečíř, prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Alex Molčan je v súčasnosti najvyššie postaveným Slovákom v rebríčku ATP.
Alex Molčan je v súčasnosti najvyššie postaveným Slovákom v rebríčku ATP.Flashscore

V prípade posunu slovenského tenistu obdrží miesto v hlavnej súťaži junior Lukáš Pokorný. Ten má momentálnu istú voľnú kartu do kvalifikácie spolu Petrom Benjaminom Privarom a Michalom Krajčím.

"Krajčí je štvrťfinalista ME juniorov, verím, že sa pokúsi urobiť dobrý výsledok aj tu. Benjamin Priavara a Lukáš Pokorný klopú na dvere užšieho tímu Davisovho pohára," povedal k juniorom Igor Moška, riaditeľ turnaja a generálny sekretár STZ.

Kleina čaká ešte pred domácim podujatím turnaj v španielskom Alicante, kde obhajuje titul. "Tento týždeň sa ešte pripravujem na harde doma, čaká ma turnaj v Španielsku. Potom sa budem tešiť na domáci turnaj, ktorý je dlhodobo môj najobľúbenejší. Dúfam, že mi bude sedieť nový povrch," povedal 25-ročný tenista. Na PSO sa prebojoval najďalej do semifinále.

Klein sa na domáci turnaj teší.
Klein sa na domáci turnaj teší.Profimedia

Turnaj sa bežne koná prvý novembrový týždeň, k zmene došlo práve v súvislosti s navýšením dotácie a zatraktívnenia podmienok. Okrem Fucsovicsa a Kleina púta z tohtoročných hráčov pozornosť aj ďalší Maďar Fabián Marozsan či Dominic Stricker zo Švajčiarska.

Maďarský tenista vyradil v 3. kole tohtoročného turnaja v Ríme svetovú dvojku Carlosa Alcaraza a Stricker zdolal Tsitsipasa v 2. kole grandslaomového US Open. Na akceptačnom liste je celkovo osem hráčov z najlepšej stovky rebríčka ATP, najvyššie nasadenému Fucsovicsovi patrí 58. miesto.