Na Grékov sa treba pripraviť. Niekto snáď Tsitsipasa zdolá, hovorí pred Davis Cupom Molčan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na Grékov sa treba pripraviť. Niekto snáď Tsitsipasa zdolá, hovorí pred Davis Cupom Molčan
Molčan je slovenským esom v Davisovom pohári.
Molčan je slovenským esom v Davisovom pohári.Profimedia
Slovenskí reprezentanti dolaďujú v Aténach formu na víkendové stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Grécku. S prípravou sú zatiaľ spokojní, hoci na centrálnom kurte si do štvrtka obeda stále nemohli zatrénovať. Hráči si uvedomujú, že proti náročnému súperovi budú musieť zabrať.

V nominácii kapitána Tibora Tótha je kvinteto hráčov Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay. Podľa slov kapitána sú všetci zdravotne v poriadku a tešia sa na stretnutie.

Prípravu v Aténach si pochvaľuje aj singlová jednotka Alex Molčan: "Všetci hráme každý deň lepšie, takže to vyzerá dobre. V stredu sme skúšali už aj štvorhru. Na zápasovom kurte sme zatiaľ netrénovali, ale tréningový dvorec by mal byť rovnaký. Na center sme išli hrať prvý raz vo štvrtok poobede. Vyzerá to krásne, je to obrovský štadión. Vonku je horúco, znásobovať to tam ešte bude mramor, z ktorého je štadión vyrobený."

Jednotkou domácich hráčov je aktuálna svetová päťka Stefanos Tsitsipas, ktorého Molčan pozná nielen z televízie. "Vlani sme spolu párkrát trénovali. Je to jeden z top hráčov sveta, ale Davis Cup je Davis Cup, môže sa v ňom udiať všetko. Uvidíme, ako to dopadne. Okrem neho ale treba zdolať aj iných hráčov. Určite to nebude jednoduché, lebo tu bude obrovský počet divákov, ktorí budú hnať Grékov dopredu. Musíme sa na to dobre pripraviť psychicky a verím, že snáď niekto zdolá aj toho Tsitsipasa," dodal s optimizmom.

Norbert Gombos vo februárovom stretnutí proti Holandsku chýbal v tíme pre zdravotné problémy, proti Grécku je opäť v nominácii kapitána Tibora Tótha: "Som veľmi rád, že som späť, vždy je pre mňa česť reprezentovať Slovensko. Cez víkend nás čaká ťažký duel, Gréci majú na čele Tsitsipasa, takže to určite nebude jednoduché. Verím, že sme v celkom dobrej forme. Ja som posledné zápasy na US Open aj v Istanbule tesne prehral, ale od príchodu do Atén cítim, že hrám každým dňom lepšie. Gréci avizujú vypredaný štadión, na atmosféru sa veľmi teším. Takúto kulisu som ešte nezažil. Som zvedavý, ako to bude pocitovo vyzerať."

Aj grécka strana si uvedomuje náročnosť duelu. "Slováci majú veľmi silný tím. Očakávam od nich veľmi dobré výkony. Väčšina slovenských hráčov sa nachádza v top 200 a všetci sú veľmi konzistentní. Očakávame teda ťažké stretnutie. Ale sme tu, aby sme bojovali čo najviac a pretavili výhodu domáceho prostredia vo víťazstvo," prezradil Tsitsipas.