Slovenskú zástavu na Bratislava Open drží Molčan, vo štvrťfinále ho čaká český súper

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenskú zástavu na Bratislava Open drží Molčan, vo štvrťfinále ho čaká český súper
Molčan je na domácom turnaji medzi osmičkou najlepších.
Molčan je na domácom turnaji medzi osmičkou najlepších.Profimedia
Slovenský tenista Alex Molčan (25) postúpil do štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V pozícii turnajovej jednotky vyhral v 2. kole nad Belgičanom Kimmerom Coppejansom (29) 6:4, 7:5.

Alex MOLČAN - Kimmer Coppejans 6:4, 7:5

Najlepší slovenský singlista nevstúpil do zápasu dobre a hneď na začiatku ponúkol svojmu súperovi dve šance na prelomenie podania. Molčan to však zvládol a obaja hráči si potom držali servis až do desiatemu gemu. Domáci hráč v ňom prelomil súperovo podanie a získal prvý set. Druhé dejstvo malo rovnaký priebeh. Molčan za stavu 6:5 brejkol Belgičana a postúpil medzi najlepšiu osmičku.

V súboji s Belgičanom si Molčan nepomohol ani jedným esom.
V súboji s Belgičanom si Molčan nepomohol ani jedným esom.Flashscore

"Bol to náročný zápas, ale veril som si, že ak podám svoj stabilný výkon, tak by som mal zvíťaziť. Nehralo sa ľahko, súper dobre podával počas celého zápasu, no v koncovkách som sa skoncentroval a vedel som, čo chcem urobiť. Som rád, že som to dokázal ukončiť vo dvoch setoch. Každý zápas je ťažký, ale cieľom je tento turnaj vyhrať," povedal Molčan vo videu na oficiálnej webovej stránke turnaja.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti piatemu nasadenému Tomášovi Macháčovi z Česka. Ten zdolal svojho kraja Zděnka Kolářa hladko za 74 minút 6:4 a 6:0.