Hrunčáková smeruje do semifinále štvorhry v Aucklande, Djokovič padol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrunčáková smeruje do semifinále štvorhry v Aucklande, Djokovič padol
Hrunčáková v Austrálii zabojuje o postup do finále.
Hrunčáková v Austrálii zabojuje o postup do finále.Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 3. januára 2024?

18:07 - Americký tenista Frances Tiafoe postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Hongkongu po triumfe nad Miomirom Kecmanovičom zo Srbska 6:3, 7:6 (4). Tretí najvyššie nasadený hráč sa v boji o semifinále stretne so Šang Ťün-čcheng. Číňan zdolal Van De Zandschulpa z Holandska po veľkom boji 6:7 (5), 7:6 (2), 7:6 (2). Fín Emil Ruusuvuori zdolal druhého nasadeného Rusa Karena Chačanova 7:6 (2), 2:6, 6:2. Iný Rus Pavel Kotov zdolal nasadenú šestku Taliana Lorenza Musettiho 6:4, 6:3.

14:45 - Grécko si zabezpečilo postup do štvrťfinále United Cupu. Prvý duel proti kanadskému oponentovi zvládol Stefanos Tsitsipas, ktorý zdolal Dieza 6:2 a 6:3. Pridala sa k nemu aj spoluhráčka a krajanka Sakkariová, keď si s Fernandezovou poradila 7:6 (2) a 6:3. Bodku za triumfom dala víťazná štvorhra dvojice Despina Papamichailová a Petros Tsitsipas.

14:10 - Dánsky tenista Holger Rune sa dostal do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane. Najvyššie nasadený hráč zdolal v 2. kole Rusa Alexandra Ševčenka 6:4, 5:7, 6:2. Pokračuje aj štvorka pavúka Francúz Ugo Humbert. V stredu zvíťazil nad Američanom Alexom Michelsenom 6:4, 6:4.

13:19 - Austrálski tenisti sa stali po Poliakoch druhými semifinalistami United Cupu, keď vo štvrťfinálovom dueli vedú v Perthe nad Srbskom 2:0. Po skalpe Djokoviča, o ktorý sa postaral de Minaur, si domáci tím pripísal druhý bod zásluhou Tomljanovičovej, ktorý zdolala Stevanovičovú dvakrát 6:1.

12:36 - Srbský tenista Novak Djokovič utrpel prvú prehru na území Austrálie od januára 2018. Vo štvrťfinálovom dueli United Cupu v Perthe podľahol domácemu Alexovi de Minaurovi 4:6, 4:6. V druhom singli nastúpili proti sebe austrálska ženská jednotka Ajla Tomljanovičová a Natalija Stevanovičová.

De Minaur proti Djokovičovi využil, že líder svetového rebríčka ATP nebol vo svojej koži a získal najcennejší skalp v kariére. Srb urobil v prvom sete až 18 nevynútených chýb, v druhom dejstve stratil podanie za stavu 3:3. Naposledy prehral u protinožcov pred šiestimi rokmi v osemfinále Australian Open s Hjeonom Čungom z Kórejskej republiky.

11:15 - Medzi 16 najlepších tenistiek v Brisbane smeruje Jelena Rybakinová. Kazašská hráčka si poradila s austrálskou protivníčkou Gadeckou za hodinu a 13 minút po setoch 6:4 a 6:1.

09:40 - Prvým semifinalistom austrálskeho United Cupu sa stalo Poľsko, ktoré zdolalo čínu 3:0. Triumf načal Hubert Hurkacz ziskom prvého bodu, ďalší pridala Iga Swiateková a zmiešanú štvorhru vyhrali Piterová so Zelinskim.

07:00 - Francúzsko potvrdilo na United Cupe prvé miesto skupiny D. Súperov z Talianska zdolalo 3:0 na zápasy. O body sa postupne postarali Mannarino, Garciová a vo štvorhre uspeli Lechemiová po boku Rogera-Vasselina. Tím z Apeninského polostrova sa s turnajom lúči po dvoch prehrách.

06:28 - Viktória Hrunčáková s Kazaškou Annou Danilinovou postúpili už do semifinále štvorhry na podujatí WTA v novozélandskom Aucklande. Druhý nasadený pár zdolal v druhom kole Číňanky Si-jü Wang, Jüe Jüan 6:4, 7:6 (6).

06:15 - Lukáš Klein nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane. V pozícii kvalifikanta podľahol Talianovi Matteovi Arnaldimu po trojsetovom boji 4:6, 6:3, 5:7. Napriek stredajšej prehre sa zverenec trénera Karola Kučeru v Brisbane dobre rozohral pred kvalifikáciou na grandslamový Australian Open. Na konto si pripísal tri víťazné duely, získal skalpy Francúza Quentina Halysa, Američana Maximea Cressyho i Argentínčana Sebastiána Báeza.

5:45 - Osemfinále dvojhry v Brisbane si zahrá aj Aryna Sabalenková. Bieloruska zvíťazila nad Luciou Bronzettiovou z Talianska za necelú hodinu v dvoch setoch 6:3, 6:0.

4:32 - Česká tenistka Karolína Plíšková postúpila do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane. V druhom kole v pozícii 16-nasadenej zdolala Japonku Naomi Osakovú 3:6, 7:6 (4), 6:4. 

03:30 - Anna Karolína Schmiedlová neuspela v druhom kole dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane. Ruske Veronike Kudermetovovej podľahla hladko 2:6, 3:6. Nasadená šestka odplatila slovenskej jednotke prehru z vlaňajšieho Roland Garros, na ktorom Schmiedlová postúpila až do osemfinále a vylepšila si svoje grandslamové maximum.