Problémy so zápästím pred Australian Open? Nie je to prvý ani poslednýkrát, hlási Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problémy so zápästím pred Australian Open? Nie je to prvý ani poslednýkrát, hlási Djokovič

Djokovič do zmiešanej štvorhry preventívne nenastúpil.
Djokovič do zmiešanej štvorhry preventívne nenastúpil. Reuters
Novak Djokovič (36) si v utorok počas zápasu United Cupu proti Jiřímu Lehečkovi nechal ošetriť zápästie, ale svetová jednotka sa s tým popasovala a zvíťazila 6:1, 6:7, 6:1.

Zdalo sa, že Djokoviča, ktorý sa tento mesiac pripravuje na pokus o rekordný 11. titul z Australian Open, trápi pri rozcvičke pravé zápästie, v úvodnom sete v RAC Arene sa občas zachmúril. Srb si po prvom sete nechal zápästie ošetriť trénerom, no Lehečka vycítil príležitosť a druhý set vyhral v tajbrejku.

Pred začiatkom tretieho setu si vzal Djokovič lekársku prestávku, vrátil sa do zápasu, pričom sa dostal do vedenia 5:0 a potom zápas spečatil. Tridsaťšesťročný tenista po víťazstve uviedol, že ho zápästie bolelo.

"Dokázal som skrz to hrať, pričom to nie je prvý ani poslednýkrát, čo sa niečo takéto stalo. Takéto veci sa stávajú. Musíte to jednoducho zvládnuť a nájsť riešenie. Uvidíme, čo bude nasledovať," nechala sa počuť svetová jednotka.

Djokovič mal hrať v rozhodujúcej zmiešanej štvorhre s Olgou Danilovičovou, ale nahradil ho Hamad Medjedovič. Wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová predtým zabezpečila Čechom vedenie 1:0, keď zdolala Danilovičovú 6:1, 3:6, 6:3.