Austrália je mojím šťastným miestom, vraví Djokovič. Na United Cupe ho čaká čínska prekážka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Austrália je mojím šťastným miestom, vraví Djokovič. Na United Cupe ho čaká čínska prekážka

Djokovič sa chystá na ďalší Grand Slam.
Djokovič sa chystá na ďalší Grand Slam.AFP
Novak Djokovič (36) v sobotu nazval Austráliu svojím "šťastným miestom". Na začiatok novej sezóny sa pripravuje na tamojšom United Cupe, čaká ho náročný súboj, v ktorom bude jeho prekážkou zlepšujúci sa čínsky oponent Čang Č’-čen (27).

Svetová jednotka nemá voči podujatiu miešaných družstiev žiadny hnev, sú to už takmer dva roky, čo bol Srbovi zamietnutý vstup do krajiny pre jeho postoj k očkovaniu proti COVID-19.

"Vždy som mal pocit, že Austrália bola mojím šťastným miestom, kde som sa cítil skvelo, okrem situácie pred dvoma rokmi, keď to nebolo veľmi príjemné," povedal rodák z Belehradu a dodal: "Okrem toho som si to tu ale vždy užíval, hral som ten najlepší tenis, a tak sú moje pocity z príchodu do Austrálie tento rok naozaj pozitívne."

Djokovič uviedol, že sa teší na silvestrovské stretnutie s 58. hráčom rebríčka v nedeľňajšom dueli skupiny E v Perthe. Na budúci mesiac chce získať rekordný 11. titul na Australian Open, ale zatiaľ sa sústredí na najbližšieho oponenta.

"Nikdy som sa s ním nestretol. Myslím si, že teraz je pravdepodobne najúspešnejším čínskym mužským hráčom všetkých čias. Je to skvelé, pretože chceme vidieť, ako sa mužský tenis v Číne dvíha. Majú veľmi silný tím," uviedol 'Nole'.

Čína si v sobotu pripravila dobrý základ zdolaním tímu Českej republiky, v ktorom sa predstavila aj wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová. Srbi, ktorých trénuje bývalý hráč a Djokovičov priateľ Viktor Troicki, sú v meste už niekoľko dní a snažia sa aklimatizovať.

"Austrália nie je pre nás Európanov úplne za rohom, takže potrebujeme trochu času, aby sme si zvykli na časový rozdiel. Samozrejme, sú tu iné podmienky ako na ostatných miestach, kde som nedávno trénoval alebo hral exhibíciu. Je tu veľká čínska a tiež srbská komunita, takže dúfam, že v hľadisku bude cítiť energiu a podporu oboch národov," uzavrel.