Tenistov čakajú rekordné peniaze, na Australian Open sa môžu tešiť z bohatých odmien

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenistov čakajú rekordné peniaze, na Australian Open sa môžu tešiť z bohatých odmien

Prize money budú na AO 2024 rekordne vysoké.
Prize money budú na AO 2024 rekordne vysoké.Profimedia
Tenistky a tenisti budú na januárovom Australian Open bojovať o rekordnú finančnú odmenu. Organizátori v piatok oznámili 13-percentné zvýšenie celkovej sumy na 53,1 milióna eur.

Víťazi mužského a ženského prvého grandslamového turnaja roka si odnesú 1,93 milióna eur, pričom hráči porazení v predchádzajúcich kolách a v kvalifikácii si zarobia viac ako kedykoľvek predtým.

Tí, ktorí vypadnú v prvom kole, dostanú 73 100 eur, čo je o 13 % viac, zatiaľ čo hráči v druhom kole môžu počítať s percentuálne rovnakým zvýšením na 110 570 eur. Účastníci, ktorí vypadnú v prvom kole kvalifikácie, dostanú 16 700 eur. Celkovo bolo na podujatie v roku 2024 oproti minulosti pridaných 5,35 milióna eur.

Riaditeľ turnaja Craig Tiley uviedol, že je veľmi dôležité zabezpečiť, aby najlepší tenisti na svete dostali primeranú odmenu. "Vieme, že to hráčom umožňuje investovať do vlastnej kariéry a v mnohých prípadoch pomáha pripraviť sa na úspech počas celého roka," povedal a pokračoval:

"Chceme zabezpečiť, aby Austrália zostala štartovacím bodom svetovej tenisovej sezóny a aby hráči a ich tímy mali k dispozícii všetko, čo potrebujú. Takisto, aby mohli podávať čo najlepšie výkony a naďalej si užívať Happy Slam." Prize money na turnaji, ktorý sa v Melbourne Parku začne 14. januára, sa za posledné desaťročie viac ako zdvojnásobili.