Rozpačitý Alcaraz sa pred US Open trápi, ale v Cincinnati zastavil rozlet kvalifikanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozpačitý Alcaraz sa pred US Open trápi, ale v Cincinnati zastavil rozlet kvalifikanta

Carlos Alcaraz sa na postup opäť nadrel.
Carlos Alcaraz sa na postup opäť nadrel.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) pokračuje v nepresvedčivých výkonoch pred obhajobou titulu na US Open a už piatykrát za sebou ho súper dostal do trojsetovej bitky. Vo štvrťfinále turnaja Masters 1000 v Cincinnati musel španielsky favorit otáčať zápas proti austrálskemu kvalifikantovi Maxovi Purcellovi (25). O finále a zaistenie si pozície svetovej jednotky na grandslamovom turnaji v New Yorku bude po týždni opäť hrať proti Poliakovi Hubertovi Hurkaczovi (26).

Alcaraz - Purcell 4:6, 6:3, 6:4

Carlos Alcaraz po wimbledonskom triumfe zatiaľ nenachádza optimálnu formu v príprave na US Open, kde vlani získal svoj prvý grandslamový titul a stal sa najmladšou svetovou jednotkou histórie.

Zo šiestich ostatných duelov vyhral päť, ale päťkrát to boli stretnutia na tri sety, ktoré mali od ideálu ďaleko. Pred týždňom v Toronte vypadol vo štvrťfinále po prehre s Tommym Paulom, teraz na ďalšom turnaji Masters 1000 v Cincinnati zvládol trojsetovú bitku o semifinále.

Dvadsaťročnému Španielovi sa podarilo otočiť nepriaznivý výsledok proti kvalifikantovi Maxovi Purcellovi po výhre nad Jordanom Thompsonom a štvrtkovej dažďom rozťahanej vyše trojhodinovej odvete proti Paulovi.

Zostrih zápasu Alcaraz - Purcell.
Flashscore

Dvadsaťpäťročný Austrálčan si len minulý týždeň pripísal prvé víťazstvo na Masters. Teraz si v Cincinnati vďaka premiérovému skalpu hráča TOP 10 (Casper Ruud) zahral svoje najväčšie štvrťfinále a prvý zápas proti hráčovi z TOP 6.

Purcell dokázal potrápiť aj svetovú jednotku, keď získal prvý set a s favoritom držal krok až do poslednej výmeny. Alcaraz mu pomáhal častými chybami, pričom v rozhodujúcom sete po nevyužití štyroch brejkbalov stratil vedenie 2:0 a prehrával 2:3. Problémy si favorit neodpustil ani v poslednom geme, v ktorom podával na víťazstvo, ale šancu na brejk súpera zlikvidoval, aby po dvoch hodinách a jedenástich minútach boja zvíťazil 4:6, 6:3, 6:4.

"Max výborne podával a hral veľmi dobre na sieti. V treťom sete ma podržal servis a aj ja som dobre returnoval. Som veľmi šťastný, že som postúpil do svojho siedmeho semifinále na Masters," povedal v pozápasovom rozhovore Alcaraz.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hurkacz - Popyrin 6:1, 7:6

Víťaz štyroch podujatí Masters si zahrá s Hubertom Hurkaczom (h2h 2:0) o svoje celkovo 16. finále, v ktorých má bilanciu 12:3, a ôsme v tejto sezóne. Poľského tenistu zdolal vlani v Miami a po obrate aj minulý týždeň v Toronte.

"V Toronte to bol veľmi ťažký zápas, vyhral som až v tajbrejku tretieho setu. Musím sa sústrediť na svoj return, pretože má skvelý servis. Potrebujem zostať vo výmenách a dostať zo seba to najlepšie," uviedol Španiel. Ak zvíťazí proti Poliakovi aj tretíkrát, bude obhajovať titul na US Open z pozície nasadenej jednotky.

Zostrih súboja Hurkacz - Popyrin.
Flashscore

Dvadsaťšesťročný Hurkacz porazil vo štvrťfinále austrálskeho lucky losera Alexeja Popyrina 6:1, 7:6 (8), keď odvrátil setbal, využil siedmy mečbal a v treťom vzájomnom zápase nestratil ani set. Proti Alcarazovi sa bude usilovať o svoje tretie finále na Masters 1000.

"Som spokojný, najmä s tým, ako som odohral prvý set. Veľmi dobre som returnoval. Alexej potom zvýšil úroveň svojej hry a v druhom sete výborne podával," komentoval Hurkacz, ktorý v tajbrejku stratil vedenie 6:1.

Výsledky turnaja Masters 1000 v Cincinnati