Tenisová lahôdka! Djokovič v bláznivom finále zdolal Alcaraza, získal 39. titul z Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenisová lahôdka! Djokovič v bláznivom finále zdolal Alcaraza, získal 39. titul z Masters

Novak Djokovič a Carlos Alcaraz odohrali výnimočný súboj.
Novak Djokovič a Carlos Alcaraz odohrali výnimočný súboj.Profimedia
Finálový duel v Cincinnati medzi dvoma najlepšími tenistami súčasnosti prekonal všetky očakávania. Novak Djokovič (36) zvíťazil v repríze wimbledonského finále nad Carlosom Alcarazom (20), Španiela zdolal v najdlhšom finále v histórii ATP Tour (od roku 1990) napriek nevoľnosti po odvrátení mečbalu a 3 hodiny a 49 minút trvajúcej bitke. Do zbierky rekordov pridal svoju 39. trofej z turnajov Masters 1000. Celkovo získal 95. titul, čím prekonal Ivana Lendla (63), od návratu na vrchol rebríčka ho delí jedno víťazstvo.

Alcaraz - Djokovič 7:5, 6:7, 6:7

O post svetovej jednotky sa preťahujú už rok, toto bol len ich štvrtý vzájomný duel a prvý na tvrdom povrchu. Carlos Alcaraz vyhral minulý mesiac vo finále Wimbledonu najsledovanejšiu bitku po päťsetovom boji, teraz v Cincinnati však o 16 rokov starší Novak Djokovič úspešne zvládol odvetu a vyrovnal bilanciu na 2:2.

"Bláznivé. Neviem, čo viac povedať. Bol to určite jeden z najťažších zápasov, aké som kedy v živote odohral. Bola to neuveriteľná bitka od začiatku do konca. Obaja sme si prešli stavmi hore a dole. Bolo tam niekoľko skvelých výmen, ale aj niekoľko slabých gemov. Určite jeden z najvzrušujúcejších duelov, ktoré som hral," zhodnotil krátko po využití mečbalu.

"Toto sú momenty, ktoré si budete pamätať. Dôvod, prečo na sebe stále pracujem, prečo tvrdo trénujem. Nikdy som nepochyboval o tom, že dokážem predviesť svoju najlepšiu hru, keď to potrebujem," tešil sa z veľkého triumfu rodák z Belehradu.

"Myslím si, že všetci tu na štadióne aj tí pri televízore vidia, ako sa vyvíja naša realita. Je to stále lepšie a lepšie. Carlos je úžasný hráč, má môj obrovský rešpekt. Spôsob, akým sa v kľúčových momentoch vo veku 20 rokov správa, je neuveriteľný," povedal víťaz.

"Španieli nikdy neumierajú ," zasmial sa Alcaraz. "Nikdy predtým som to nevedel, to je pravda," narážal Srb na svoju veľkolepú rivalitu s Rafaelom Nadalom.

"Dnes to vyzeralo ako grandslamové finále. A kto vie, možno si spolu zahráme finále v New Yorku," dodal Djokovič smerom k blížiacemu sa US Open.

"Ťažko mi je teraz niečo povedať. Každopádne musím Novakovi pogratulovať. Naše zápasy sú vždy neuveriteľné a vyrovnané," poďakoval Alcaraz svojmu premožiteľovi za ďalší obrovský boj, pričom sa neubránil slzám.