Odstúpenie z turnaja pred US Open, Venus Williamsová si v Clevelande nezahrá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Odstúpenie z turnaja pred US Open, Venus Williamsová si v Clevelande nezahrá
Venus Williamsová odstúpila z podujatia v Clevelande.
Venus Williamsová odstúpila z podujatia v Clevelande.Profimedia
Sedemnásobná grandslamová šampiónka Venus Williamsová (43) odstúpila z turnaja WTA v Clevelande pre zranenie kolena, uviedla v nedeľu vo videu na sociálnych sieťach.

Bývalá svetová jednotka uviedla, že vynechanie posledného plánovaného podujatia pred US Open bolo nevyhnutné, aby mohla hrať čo najlepšie, keď sa 28. augusta v New Yorku začne záverečné grandslamové predstavenie roka.

"Nanešťastie, moje koleno sa nespráva ideálne. Jednoducho mi teraz neprospieva, keď som na kurte. Je to smola," uviedla Williamsová a naznačila túžbu hrať budúci rok v Clevelande, čo je znakom toho, že chce pokračovať v kariére.

Američanka dostala divokú kartu do Clevelandu aj na US Open, kde by sa mala predstaviť vo svojej 17. hlavnej súťaži. Venus si pripísala prvý triumf nad súperkou z TOP 20 po štyroch rokoch, keď v Cincinnati zdolala Veroniku Kudermetovovú.

Proti skúsenej hráčke mala v Clevelande hrať 16-ročná Mirra Andrejevová, ale namiesto toho sa teraz stretne s nemeckou lucky loserkou Tamarou Korpatschovou. "Je mi veľmi ľúto, že nebudem môcť nastúpiť. Veľmi som sa na to tešila," dodala Williamsová.

Tenistka zo 407. priečky svetového rebríčka získala tituly na US Open v rokoch 2000 a 2001, päťkrát vyhrala wimbledonskú dvojhru, naposledy v roku 2008.