Austrália je opäť vo finále Davisovho pohára. Proti Fínom sa blysli Popyrin a de Minaur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Austrália je opäť vo finále Davisovho pohára. Proti Fínom sa blysli Popyrin a de Minaur

Alex de Minaur vyhral aj svoj druhý zápas vo dvojhre v Málage.
Alex de Minaur vyhral aj svoj druhý zápas vo dvojhre v Málage.Profimedia
Austrálski tenisti sú po roku opäť vo finále Davisovho pohára. V španielskej Málage po Čechoch zdolali aj fínskych outsiderov, ktorých prevalcovali už po dvojhrách. Základ úspechu položil Alexej Popyrin (24) proti Ottovi Virtanenovi (22), víťazný bod pridal Alex de Minaur (24) proti Emilovi Ruusuvuorimu (24). Austrália bude hrať so Srbskom alebo Talianskom o svoj celkovo 29. triumf a prvý od roku 2003.

Virtanen - Popyrin 6:7, 2:6

Otto Virtanen bol hrdinom Fínska vo štvrťfinále proti Kanaďanom, keď bodoval v dvojhre aj v rozhodujúcej štvorhre. Proti Austrálčanovi Alexejovi Popyrinovi však neuspel. Za stavu 6:5 v prvom sete nevyužil svoj jediný brejkbal a setbal a napokon prehral 6:7, 2:6.

Ruusuvuori - De Minaur 4:6, 3:6

Emil Ruusuvuori, ktorý pre ľahké zranenie ramena vynechal fínsky štvrťfinálový s obhajcom titulu z Kanady, bol v dueli s Alexom de Minaurom od začiatku pod tlakom. Austrálčan mal 18 brejkbalov, z toho jedenásť v prvom sete. Hoci svetová dvanástka v zápase dvakrát stratila aj svoje podanie, na returne uspela päťkrát a po hodine a pol premenila svoj prvý mečbal.

Záverečná štvorhra, ktorá sa v súčasnom modeli rozhoduje len v prípade nerozhodného výsledku po dvojhre, sa nekonala. Pre Fínsko je semifinále aj tak historickým úspechom. Austrália sa vo finále pokúsi ukončiť 20-ročné čakanie na titul.

Austrálčania, ktorí vo štvrťfinále vyradili Českú republiku po záverečnej štvorhre, sa o svoj 29. tímový titul stretnú s víťazom druhého semifinále medzi Srbskom a Talianskom. Zápas, ktorý by mohol ponúknuť reprízu nedávneho finále Turnaja majstrov medzi Novakom Djokovičom a Jannikom Sinnerom, je na programe v sobotu.