Chcel rozprávať, začali bubnovať. Naučte sa správať, odkázal Djokovič Britom po postupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chcel rozprávať, začali bubnovať. Naučte sa správať, odkázal Djokovič Britom po postupe
Djokovič bol rozzúrený, keď sa niektorí fanúšikovia snažili prehlušiť jeho víťazný prejav bubnami.
Djokovič bol rozzúrený, keď sa niektorí fanúšikovia snažili prehlušiť jeho víťazný prejav bubnami.AFP
Novak Djokovič (36) uviedol, že po štvrtkovom víťazstve Srbska nad Veľkou Britániou vo štvrťfinále Davisovho pohára konfrontoval britských fanúšikov pre ich "neúctu".

Svetová jednotka doviedla Srbsko k víťazstvu 2:0, keď v druhej dvojhre zdolala Camerona Norrieho 6:4, 6:4, ale potom "vysvetlila" skupine britských fanúšikov, aby sa "naučili správať".

Djokoviča rozzúrilo, keď sa niektorí fanúšikovia snažili prehlušiť jeho víťaznú reč bubnami, na čo superhviezda povedala, že cíti, že musí reagovať.

"V podstate celý zápas tam bola neúcta, ale na to musím byť v Davisovom pohári pripravený. Je normálne, že fanúšikovia prekročia hranicu a v zápale hry zareagujete aj vy a určitým spôsobom ukážete, že takéto správanie nepripúšťate. Môžu si robiť, čo chcú, ale ja na to budem reagovať," uviedol 36-ročný Djokovič novinárom.

Počas stretnutia rekordného 24-násobného grandslamového víťaza Djokoviča rozčuľovali tí istí fanúšikovia, ktorí spôsobovali hluk, Srb reagoval po zisku fiftínu v druhom sete priložením ruku k uchu. Jeho trpezlivosť sa však skončila, keď mu po presvedčivom víťazstve nedovolili nerušene hovoriť.

"Snažil som sa hovoriť a oni naschvál začali bubnovať, aby ma nenechali rozprávať. Celý duel sa ma snažili vytočiť, takže sme sa nakoniec trochu porozprávali," ozrejmil.

Novak Djokovič oslavuje víťazstvo nad Britom Cameronom Norriem.
Novak Djokovič oslavuje víťazstvo nad Britom Cameronom Norriem.AFP

Djokovič si vďaka triumfu pripravil repete súboja s Talianom Jannikom Sinnerom, ktorého v nedeľu zdolal vo finále Turnaja majstrov, na ktorom získal svoj siedmy titul v tejto sezóne.

Sinner porazil Djokoviča v skupinovej fáze rovnakého podujatia a táto dvojica sa opäť stretne, keď bude Taliansko v sobotu v semifinále Davisovho pohára čeliť Srbsku.

"Bude to tretíkrát v priebehu niečo viac ako týždňa. Bude to skvelé pre tenisových fanúšikov, pre talianskych i srbských fanúšikov a tiež priaznivcov v Malage. V poslednom čase sa medzi nami rozvíja pekná rivalita," prikývol.

Djokovič prezradil, že si pozrel Sinnerove víťazstvá vo dvojhre a štvorhre Talianska pri štvrtkovom triumfe 2:1 nad Holandskom. Svetová štvorka na neho naďalej robí dojem.

"Je naozaj sebavedomý a podáva, ako som povedal, jeden z najlepších výkonov, aké sme uňho kedy videli. Ja sám nehrám zle. Myslím si, že to bude skvelý zápas," zamyslel sa na záver Djokovič.